Aktuální zprávy z klubu
st 25.9.2013 | Sanny Muharem

Derby se blíží! Fanoušci si mohou nechat v den zápasu namalovat obličej

Východočeské derby tu nebylo dlouhých dvacet let! Nyní se konečně fanoušci obou dvou metropolí dočkají. V neděli v podvečer totiž sedmé kolo nejvyšší české hokejové soutěže nachystá měření sil mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Ve středu se v prostorách zimního stadionu v Pardubicích konala tisková konference k této významné události. Na co se mohou fanoušci těšit?

Mezi oběma kluby panuje velká rivalita. Celky se domluvily a ve středu odpoledne uspořádaly společnou tiskovou konferenci, na které byli přítomni generální manažeři klubu, trenéři a kapitáni mužstva.

Fanoušci Hradce si mohou nechat namalovat vlajku na obličej

Vytvořit hokejistům Mountfieldu HK co nejlepší kulisu při dlouho očekávaném derby? Ano! Pokud se chystáte vyrazit v neděli na derby, můžete se mezi 14.00 a 15.30 hodinou stavit na zimním stadionu v Hradci Králové, kde bude otevřen fanshop se speciálními produkty určené pouze na derby. Zdarma Vám zde také nakreslíme na obličej klubovou vlaječku. To nesmíte prošvihnout!

„Byli bychom rádi, kdyby fanoušci vyrazili podpořit naše hokejisty do Pardubic, při té příležitosti se mohou nechat v den zápasu na zimním stadionu pomalovat a nakoupit si zajímavé předměty, které jindy neseženou,“ míní generální manažer Aleš Kmoníček.

A na jaké předměty se ve fanshopu vlastně těšit? K dispozici bude limitovaná edice šál, puků a nálepek, vše pochopitelně s tématikou derby. Kromě toho bude k dispozici i běžný sortiment. Přijďte ale včas, ať na Vás vystačí!

Staňte se fanouškem fanshopu Mountfield HK na facebooku!

Boj nejen na ledě. Manažeři uzavřeli sázku

Když derby, tak se vším všudy. Generální manažeři obou klubů mezi sebou uzavřeli velice zajímavou sázku. Mužstvo, které vyhraje nedělní derby, pohostí snídaní manažer poraženého mančaftu a osobně ji doveze do kabiny týmu.

Kromě sázky manažerů se navíc bude hrát i o speciální perníkový dort a hodinky od společnosti Festina pro trenéra, jehož tým vyhraje.

Vstupenky na derby budou v prodeji i v Hradci

Před nadcházejícím domácím zápase Královéhradeckých si budou moci fanoušci zakoupit omezený počet vstupenek na nedělní derby i v Hradci Králové. Prodej bude probíhat v pátek na pokladnách zimního stadionu, a to v otevírací době (9.00 až 12.00 a 13.00 až 18.00).

Pardubice tak poskytnou Hradci několik desítek lístků, stejně tak se při dalším zápase zachová i klub zpod Bílé věže. „Pardubickým fanouškům pak také pochopitelně vyjdeme vstříc,“ konstatuje Aleš Kmoníček.

Rivalita je cítit ve vzduchu

Na samotné derby už se v tuto chvíli těší i trenéři a kapitáni obou celků. „Toto derby by mohlo vygradovat k něčemu velkému! Hraje se především pro fanoušky, takže se jim ten zápas musí fantasticky podat, což se zatím daří,“ těší hradeckého kouče Petera Draisaitla.

„Já sice nepocházím z východních Čech, ale rivalitu cítím a vnímám tento zápas jako tahák pro diváky. Věřím, že se vše odehraje v rámci sportovních mezích,“ doplňuje pardubický trenér Zdeněk Venera.

V boxerských rukavicích také zapózovali kapitáni, a to Jiří Šimánek a Václav Kočí, oba se nedělního derby nemohou také dočkat! A co Vy?