Zápasy mládeže
so 8.9.2018 | Petr Peleška, Jan Vavřina

10:0, 4 body. Dorost odstartoval sezónu kanonádou proti nováčkovi z Tábora

Zápasové menu

Jak tým trenérů Luštince a Štohanzla ukončil loňskou sezónu, tak načal tu novou mistrovskou – vítězstvím. Tentokrát to ale nebyla vyrovnaná bitva, nýbrž jednostranná záležitost. Východočeši se dostali v 7. minutě do vedení a postupně ho navyšovali až na 10:0, v nadstavbě navíc vybojovali bonusový bod. Hattrickem včetně rozhodujícího nájezdu a pěti body se blýskl Šimon Marha, po čtyřech bodech přidali Petr Moravec a Marek Pelda. Jakub Tichý za sebe zase nepustil ani jeden puk.

První třetinu zvládl lépe Hradec. Herně i výsledkově

Od samotné první minuty to byli Hradečtí, kdo diktoval tempo hry. Za první desetiminutovku Mountfield nepustil soupeře přes střední pásmo, navíc se dostal brzy do vedení. První mistrovský gól Hradce vstřelil Petr Moravec, který doklepával v 7. minutě kotouč do prázdné branky – 1:0.

Hosté přišli s první střelou až před polovinou třetiny, ale hned se mohli prosadit, blízko ke srovnání byl Jan Nevšímal. Ještě do konce první třetiny ale udeřilo na druhé straně, v 19. minutě zvýšil na 2:0 Marek Pelda.

Mountfield stihl bůra za 40 minut

Ani vstup do druhé třetiny se hostujícímu týmu nepodařil, Mountfield mohl být naopak spokojen – během osmi minut totiž třikrát skóroval. Nejdříve to byl Matěj Novotný, který se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a dorazil kotouč do klece – 3:0. O dvě minuty později se dostal před brankáře Korytara Jan Gaspar, jenž uklidil kotouč pod hostující břevno – 4:0. Hradeckou dominanci potvrdil další brankou také Šimon Marha – 5:0.

Domácí byli při chuti a tlačili se do dalších šancí, na listinu střelců se mohli zařadit také Petr Moravec či Dominik Pavlata, oba ztroskotali na strážci táborské klece. Po páté vstřelené brance se hra nicméně trochu vyrovnala, ale hostům se branku vstřelit nepodařilo. Závěr prostředního dějství okořenila strkanice před Korytarem, tresty byly uděleny na obou stranách.

Domácí byli při chuti, přidali dalších pět gólů

Hradecký brankostroj se znovu rozjel až ve třetí třetině. Svou první trefu v utkání zaznamenal Dominik Pavlata, který poslal puk mezi betony táborské gólmana – 6:0. Další branka padla během vlastního oslabení hradeckých hokejistů. Všem hráčům Tábora ujel Šimon Marha, který si z levé strany najel před branku a parádní střelou poslal kotouč do levého horního rohu – 7:0.

V závěrečné desetiminutovce si Hradečtí závěr utkání užívali a bavili se hokejem. Nejdříve to byl Dominik Pavlata, jenž dostal hodně prostoru před hostující brankou a Korytar byl bezmocný – 8:0. V posledních dvou minutách se prosadil ještě Matěj Beneš a vysněný desátý gól vsítil během vlastního oslabení kapitán hradeckého týmu Marek Pelda – 10:0.

Marha završil hattrick a vystřelil týmu bod navíc

V nadstavbovém prodloužení se diváci branky nedočkali, ačkoliv oba týmy měly několik slibných příležitostí. V samostatných nájezdech dominovali Hradečtí, kteří proměnili hned dvě penalty, tu vítěznou zaznamenal Šimon Marha, jenž završil hattrick. Nutno pochválit také Jakuba Tichého, který za svá záda nepustil ani jeden puk.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 0 1 1 0
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 0 0 0 0 2
Matyáš Budina 0 2 2 1 2
Jan Gaspar 1 0 1 3 0
Matěj Giesl 0 1 1 2 4
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Štěpán Králik 0 0 0 4 2
Šimon Marha 3 2 5 4 6
Petr Moravec 1 3 4 3 0
Matěj Novotný 1 1 2 3 0
Dominik Pavlata 2 1 3 2 0
Marek Pelda 2 2 4 4 0
Matěj Pinkas 0 0 0 4 0
Jakub Řehák 0 0 0 2 0
Šimon Táborský 0 0 0 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 65 20 0 20 100,00 1 0

Ohlasy k utkání

Martin Štohanzl (Mountfield HK):
Byl to úvodní zápas sezóny, takže jsme rádi, že jsme ho zvládli. Není nikdy lehké začínat proti soupeři, který postoupil do extraligy, protože nemá co ztratit. Musím kluky pochválit za jejich přístup k dnešnímu zápasu. Výsledek mluví za vše, ale je to pouze první krok a my musíme zůstat nohama na zemi, pracovat dál a doufat, že se nám bude dařit i v dalších zápasech. Pokud bych měl něco vytknout, tak to jsou zbytečná vyloučení, která by se nám proti lepším soupeřům mohla vymstít.

Tomáš Matušík (HC Tábor):
Tady není co hodnotit. Byl vidět rozdíl třídy, Hradec nás přehrál ve všech herních činnostech i nasazení. Byl rychlejší, důraznější a my jsme od začátku utkání neměli nárok. Zapracovat musíme zejména na pohybu, který byl dnes z naší strany špatný