Aktuální zprávy z klubu
po 11.6.2018 | Klára Petrásková

Představení soupeřů pro CHL: Do Hradce zamíří nejen francouzský a finský mistr

Léto se pomalu blíží a s ním také start nového ročníku Ligy mistrů. Stejně jako v minulém roce, také tentokrát nebude mezi účastníky chybět hradecký Mountfield. Ten si účast vybojoval druhým místem v základní části extraligové sezóny 2017/18 a letošní CHL začne na domácí půdě. Na co všechno se fanoušci mohou těšit?


Jako první zavítá pod Bílou věž německý celek Norimberk Ice Tigers. Ten si v uplynulé sezóně DEL vedl velmi dobře, v základní části obsadil se 100 body třetí příčku. Norimberská cesta skrz play off se nakonec zastavila v semifinále, kde Ice Tigers podlehli Berlínu. Zajímavou součástí týmu je brankář Niklas Treutle. Ten totiž zaujal svými výkony natolik, že se představil i v dresu německého národního týmu na letošním mistrovství světa v Dánsku.

Další, kdo se proti Hradci představí, je mužstvo Dragons de Rouen, které ve francouzské Ligue Magnus došlo až na úplný vrchol. Do play off se Draci probojovali ze druhého místa tabulky a ve vyřazovacích bojích si postupně poradili s Angers, Amiens a ve finále také s Grenoblem. Francouzskému mistrovi navíc stačil ve finálové sérii nejmenší možný počet zápasů, se soupeřem si totiž poradil ve čtyřech duelech. Ovládnout nejvyšší soutěž se Rouenu povedlo už popatnácté, v posledních sedmi letech navíc dvakrát vyhrál Kontinentální pohár.

Rouen i Oulu vyslaly na mezinárodní akce čtyři hráče

Rouen měl rovněž poměrně početné zastoupení na dánském šampionátu, zemi galského kohouta reprezentovala hned čtveřice jeho hráčů. Obránce Florian Chakiachvili se představil v šesti utkáních a zaznamenal jednu asistenci, útočníci Anthony Guttig, Loic Lampérier a Nicolas Ritz zasáhli do sedmi duelů. První dva jmenovaní se navíc radovali ze vstřelené branky.

Posledním a nejvýše nasazeným účastníkem skupiny F je finský tým Kärpät Oulu, jenž je osminásobným šampionem Liigy. Poslední titul získal právě letos, kdy nejprve ovládl základní část a poté dokráčel až ke zlatu. Také Oulu má ve svých řadách několik reprezentantů, tři ze čtyř účastníků letošních vrcholných akcí ale už nebudou v týmu pokračovat. Hradečtí fanoušci budou moci pozorovat pouze kapitána Lasseho Kukkonena, jenž se představil pod pěti kruhy v Pchjongčchangu. Na olympijských hrách si zahráli i Miika Koivisto a Julius Junttila, první jmenovaný spolu se Saku Mäenalanenem nastoupil také na mistrovství světa.

Hradecké zápasy CHL skupiny F

kolodatumdomácíhosté   
1. pá 31.8.2018 Mountfield HK Norimberk 17:00    
2. ne 2.9.2018 Mountfield HK Rouen 17:30    
3. pá 7.9.2018 Norimberk Mountfield HK 19:30    
4. ne 9.9.2018 Rouen Mountfield HK 15:15    
5. út 9.10.2018 Kärpät Oulu Mountfield HK 18:00    
6. st 17.10.2018 Mountfield HK Kärpät Oulu 18:00