Preview k zápasu
pá 10.8.2018 | Radek Staněk

Sobotní hokejové menu: souboj českých rivalů, zahájení sezóny a bitva s Davosem!

Na sobotní odpoledne má hokejový fanoušek v Hradci Králové o zábavu postaráno. Na programu jsou hned tři zajímavé akce. Ve 14 hodin startuje před stadionem atraktivní zahájení sezóny, které přinese mimo jiné autogramiádu hradeckého A-týmu. Kdo však bude bažit po ryze hokejové zábavě, ve stejném čase startuje i další utkání Mountfield Cupu. Česká hokejová klasika, boj tradičních rivalů Pardubic a Sparty. Vrcholem celého dne bude zápas mezi Hradcem a slavným Davosem, který startuje v 18 hodin. Zkrátka, je se na co těšit.

Mountfield HK – HC Davos, sobota od 18:00: ON-LINE

Hradec má za sebou vítězný vstup do turnaje, proti Spartě dokázal smazat tříbrankové manko a nakonec bral dva body za výhru 5:4 v prodloužení. Utkání hodnotil asistent trenéra Aleš Krátoška. „Spokojenost panuje s vítězným koncem, i když vývoj utkání k němu moc nesměřoval. Musíme pochválit kluky, kteří bojovali celý zápas a dokázali utkání srovnat a nakonec rozhodnout v prodloužení. Do stavu 1:4 to nebylo podle našich představ, soupeř využil našich zbytečných faulů a potrestal nás za ně,“ poodhaluje prvotní nedostatky, které dovolily Spartě jít do trháku.

Po souboji s Pražany je nyní na programu první konfrontace se zahraničním soupeřem v této sezóně, věhlasným celkem ze země helvétského kříže. „Davos bude určitě kvalitní soupeř. Máme zprávy, že proti Pardubicím také zkoušel některé hráče širšího kádru, ale proti nám by měl nasadit silnější tým. Nečeká nás nic jednoduchého, takže se musíme všichni dobře připravit,“ je jasné bývalému skvělému útočníkovi.

On sám je nyní na úvodu své trenérské kariéry mezi dospělými, v sobotním zápase ho čeká konfrontace s přesným opakem. Arno Del Curto stojí na střídačce Davosu již 22 let a patří mezi ikony trenérského řemesla v celé Evropě. „Je to trenérská legenda. Když se řekne Davos, tak vám naskočí jeho jméno. Klobouk dolů před ním, že dokáže stále jet na plný plyn a mít úspěchy,“ hlásí s respektem k ostřílenému bardovi.

Letošní ročník je z pohledu domácího týmu především šancí otestovat nové hráče, v tomto duchu se také formuje sestava na každé utkání Mountfield Cupu. „Snažíme se to rozložit na víc pětek pro všechny zápasy, protože máme šest kompletních formací. Většina hráčů odehraje dva zápasy, přičemž někteří hráči, které chceme vidět, nebo kteří tu jsou na try-out, nastoupí do všech třech utkání,“ prozrazuje strategii trenérského štábu. „Snažíme se to rozprostřít, každý zápas by měla jedna pětka zkušených hráčů stát. Kluci, kteří nehráli ve čtvrtek proti Spartě, by teď měli být v sestavě,“ dodává závěrem Aleš Krátoška.

Hokejové odpoledne startuje zahájením sezóny

Sobotní den bude pod Bílou věží nabitý hokejovým děním. Už ve 14 hodin startuje oblíbené zahájení sezóny. Fanoušci všech věkových kategorií se mohou těšit na atraktivní program, jehož vrcholem bude autogramiáda A-týmu Mountfieldu. Nebude chybět ani bohaté občerstvení, pivo Radegast, které zájemcům natočí vybraný hráč, případně veřejné bruslení v malé hale. Bližší informace o celé akci naleznete v tomto článku.

Davos vstoupil do turnaje výhrou nad Pardubicemi

Poté, co švýcarský tým hostil Hradecké na Spengler Cupu, se role obrátily. Davos letos patří mezi hlavní lákadla turnaje pořádaného ve východočeské metropoli. Do Mountfield Cupu vstoupil otevíracím duelem celé akce proti Pardubicím. Favorizovaný zahraniční celek se v průběhu zápasu dostal do dvoubrankového vedení, ovšem Dynamo nesložilo zbraně a dokázalo srovnat. Poslední slovo však měli opět Švýcaři a po výhře 3:2 figurují před druhým hracím dnem v čele tabulky.

Davos patří mezi TOP evropské celky, které není třeba blíže představovat. Bohatá historie, datující se od roku 1921, 31 domácích titulů a každoroční pořádání prestižního Spengler Cupu mluví za vše. Na střídačce vládne již 22 let pevnou rukou Arno Del Curto. V klubu v minulosti působilo s úspěchem i několik českých hokejistů, mezi kterými lze dohledat i hradeckou stopu. V roce 2011 se v jeho dresu ze zisku švýcarského titulu radoval Jaroslav Bednář. Mezi nejvýraznější postavy v moderních dějinách klubu poté patří bývalý hradecký útočník Josef Marha, který v Davosu odehrál 12 sezón a získal 5 titulů. O současném kádru švýcarského týmu jsme vás blíže informovali zde.

Informace o vstupenkách a organizační pokyny

Letos mají vstup zdarma na všechna turnajová utkání "pouze" majitelé permanentních vstupenek Mountfieldu HK na sezónu 2018/19 ve verzi sezónní, všichni ostatní návštěvníci si musí pořídit vstupenky. Ty jsou k dispozici opět ve dvou verzích. Buď si lze zajistit vstupenky na jednotlivé zápasy, nebo zvýhodněný balíček na všech šest utkání.

Stejně jako před rokem, i letos budou na zápasy Mountfield Cupu uplatňovány místenky stejně jako v případě Tipsport extraligy – to znamená, že majitelé permanentních vstupenek mohou sedět na svém obvyklém místě. Do volného prodeje půjdou pak všechna volná místa, a to na sezení i stání.

Vstup na stadion bude fanouškům umožněn výhradně hlavním vchodem, který se otevře vždy jednu hodinu před začátkem utkání. Ostatní vchody budou uzavřeny. Hokejový klub zároveň upozorňuje, že po odpoledním utkání bude nezbytně nutné opustit zimní stadion tak, aby mohl být připraven na večerní duel. V ČPP Aréně navíc v těchto dnech probíhá instalace nových sky-boxů, proto bude část sektoru "A" a část sektoru "stání" uzavřena, v okolí stavby je nutné pohybovat se se zvýšenou opatrností.

Ceny vstupenek na Mountfield Cup 2018

Počet zápasů Základní vstupné Zlevněné vstupné
1 zápas 100 Kč 80 Kč
6 zápasů 400 Kč 300 Kč

Zlevněné vstupné (pouze na pokladně):

– Děti/studenti na základě žákovského/studentského průkazu např. ISIC
– Senioři nad 60 let dle prokázaného věku nebo SENIOR PASU
– Osoby TP, ZTP, ZTP/P (po předložení průkazu)

Nárok na vstup zdarma:

– Vozíčkář + 1 osoba jako doprovod (omezená kapacita míst).

Děti:

Děti do 130 cm výšky mohou navštívit utkání (bez nároku na sedadlo) za symbolických 10 Kč. Vstup na stadion jim bude umožněn hlavním vchodem, konkrétně označeným turniketem vedle pokladny č. 3. Vstupenky pro děti bude možné zakoupit v předprodeji, a to on-line i na pokladnách ČPP Arény.

Hosté:

Sektor hostů je z důvodu probíhající výstavby skyboxů uzavřen, pro fanoušky hostujícího týmu bude vyhrazena část sektoru vedlejšího.

Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH.