Aktuální zprávy z klubu
st 19.7.2023 | Adam Kodet | Foto: Jan Jack Kobzáň

Příprava A-týmu #1: Na úvod Kozlové a pak 7 zahraničních týmů

Suchá příprava už je minulostí a nezadržitelně se blíží oblíbenější část předsezonního období. Královéhradecký A-tým za pár dní poprvé vyjede na led k tréninkovým jednotkám, což znamená, že se kvapem přiblížily i termíny přípravných klání. V rámci nich vyzvou Lvi partnerský Kolín a pak hned sedm zahraničních soupeřů z pěti různých zemí.

Poprvé vyzkoušet nové brusle, výstroj, výzbroj a skluz by měli Východočeši 24. července, o 18 dní později, tedy 10. srpna, sehrají první přátelské utkání. Stejně jako před dvěma lety ho obstará duel s partnerským celkem SC Marimex Kolín, hrát se bude na soutoku Labe a Orlice. V kádru Kozlů působí celá řádka hráčů se smlouvami s Mountfieldem, a tak budou mít trenéři obou mužstev celý svůj široký kádr pěkně na očích. Zápas se však uskuteční pravděpodobně ve speciálních podmínkách a spíše jej lze označit jako tréninkový duel.

Pak už začne hradecké léto prošpikované duely se zahraničními soky. Prvním z nich bude 15. srpna slovenský mistr z let 2017 – 2019, HC 05 Banská Bystrica, tedy celek, z něhož v minulosti rekrutoval své posily i Mountfield HK. Vzpomeňme třeba na příchody Mislava Rosandiče, Patrika Lampera či Tomáše Ziga. A takový Alex Tamáši válel za tým ze středního Slovenska ještě loni. O dva dny později zavítá do Hradce Králové tým Vienna Capitals, jenž loni taktéž v přípravě Lvi doma přetlačili 3:2 a s nímž se střetnou už popáté za poslední čtyři sezony.

Na konci srpna pak Východočechy čeká velmi zajímavý a silně obsazený turnaj ve Švýcarsku. Mountfield HK jakožto finalista loňské sezony TELH dostal pozvánku na Lehner Cup, kterého se kromě domácích celků letos účastní třeba švédská Luleå HF. Hradec se utká nejprve s mistrem NLA 2021 a 2022 Zugem, poté vyzve šampiona poslední edice Spengler Cupu Hockey Club Ambrì-Piotta. Tento dvojduel ještě proloží utkáním s celkem ze Ženevy Genève-Servette Hockey Club Detailněji soupeře pro Lehner Cup představíme v samostatném článku během tohoto týdne.

Hned po návratu domů 1. září stihnou Lvi domácí duel proti Ledním medvědům z Berlína. Tento tým naposledy v rámci přípravy hostily před čtyřmi lety, všichni fanoušci si však dobře pamatují loňský dvojzápas v Lize mistrů a legendární vlakový výjezd do Berlína, kde Mountfield vyhrál velkolepě 7:3 a po domácím skalpu stejného soupeře si zajistil vítězství ve skupině.

Doslova pár dní před startem nového ročníku Tipsport extraligy si ještě Východočeši střihnou výjezd do Vídně, kde sehrají 7. a 8. září poslední dva přátelské duely. Nejprve se jim do cesty postaví maďarský Fehérvár AV19, finalista z roku 2022 v nástupnické soutěži EBEL, která nese momentálně jméno ICE Hockey League. V odvetě se pak Lvi postaví znovu vídeňským Capitals, tedy semifinalistovi posledních tří ročníků stejné ligy.

Rozpis přípravy A-týmu před sezonou 2023/24

příp., čt 10.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - SC Marimex Kolín Kolín
 
přát., út 15.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC 05 Banská Bystrica Banská Bystrica
17:30
přát., čt 17.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Vienna Capitals Vienna
17:30
Turnaj (Sursee), st 23.8.2023
EV Zug Zug - Mountfield HK Mountfield HK
19:00
přát. (Sursee), čt 24.8.2023
Genève-Servette Hockey Club Ženeva - Mountfield HK Mountfield HK
19:00
Turnaj (Sursee), so 26.8.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Hockey Club Ambrì-Piotta HC Ambrì-Piotta
18:30
přát., pá 1.9.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Eisbären Berlin Eisbären Berlin
17:00
přát. (Vídeň), čt 7.9.2023
Fehérvár AV19 Fehérvár - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát. (Vídeň), pá 8.9.2023
Vienna Capitals Vienna - Mountfield HK Mountfield HK