Aktuální zprávy z klubu
st 29.5.2024 | Tomáš Rotter | Foto: Jan Beneš / Český hokej

Zlatý šampionát pro Česko. Jakou stopu zanechali Hradečáci?

Český národní tým slaví po dlouhých čtrnácti letech zlatou medaili z MS! Po střelecky povedeném semifinále proti Švédsku se Češi ve finále domácího šampionátu střetli možná trochu překvapivě se Švýcary, se kterými si po gólech Davidů Pastrňáka a Kämpfa poradili 2:0 a získali potřinácté v historii světový primát. Součástí realizačního týmu byl i fyzioterapeut hradeckého A-týmu Radovan Sakaláš. V kádru jsou i hráči s hradeckou stopou, o koho se jedná?

Na MS nechyběli ani zástupci aktuálního týmu hradeckého Mountfieldu. Realizační tým Slovenska doplnil jako asistent trenéra Peter Frühauf, v brankovišti se pak ve třech zápasech předvedla nová tvář mez tyčemi Stanislav Škorvánek. Součástí týmu z Francie byl i hradecký rychlík Jordann Perret, který pomohl Francii ke klidné záchraně jednou asistencí. Výběr Lotyšska měl zase po loňském historickém bronzu možná trochu větší ambice, tentokrát však tým nepostoupil ze skupiny. V týmu nechyběl ani Ralfs Freibergs, který gólem pomohl k výhře nad Slovenskem. Novic v ofenzivě Oskars Batna si připsal ze sedmi zápasů tři asistence.

Už od sezony 2015/16 působí u národního týmu zkušený fyzioterapeut Radovan Sakaláš, bez kterého by se čeští hokejisté rozhodně neobešli. Má mnohaletou praxi, dříve totiž působil u reprezentačních juniorů, a v roce 2015 se stal součástí hradeckého Mountfieldu. Po předloňském bronzu je tak pro něj letošní zlatá medaile zatím největším úspěchem. A taky ho pořádně slaví, třeba na Staroměstském náměstí byl v oslavách jedním z nejaktivnějších členů národního týmu.

🏆 Součástí realizačního týmu mistrů světa byl i hradecký fyzioterapeut Radovan Sakaláš. Moc gratulujeme a užívej oslavy...

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Úterý 28. května 2024


Věděli jste, že za Hradec Králové hrál kdysi i kapitán šampionů Roman Červenka? V sezonách 2004/05 a 2005/06 ještě jako junior sbíral v první lize cenné zkušenosti skrze střídavé starty z pražské Slavie. V první zmiňované sezoně měl dokonce ve 23 zápasech bilanci bodu na zápas! Nyní se v osmatřiceti letech dočkal druhého zlata z mistrovství světa. Tentokrát jako týmový lídr a tahoun.

Zapomenout nelze ani na čerstvého dvojnásobného mistra Tipsport extraligy Daniela Voženílka, který byl také součástí výběru českého týmu na domácím šampionátu. Svou hokejovou historii spojil s barvami Hradce už jako starší dorostenec v sezoně 2012/13, kdy se dokonce stal nejlepším střelcem v týmu. Dnes už se třinecký důrazný útočník může pyšnit titulem mistra světa.