Akademie ČH
út 16.11.2021 | Petr Koval

4 dny, 5 zápasů. Mládež se po přestávce vrací do akce

Po téměř třech týdnech se do zápasového rytmu vrací hradecká Akademie. Juniory čeká trio utkání pod Bílou věží, kam zavítá Zlín, rakouský Red Bull Salzburg nebo českobudějovický Motor. Dorost vyhlíží dvojici duelů proti celkům ze spodní poloviny tabulky. Nejprve odjede na trip do Havlíčkova Brodu a hrací týden uzavře doma s Technikou Brno.

Junioři potřebují doma zabrat

Před reprezentační přestávkou odehrála nejstarší mládežnická kategorie dvě domácí utkání. K prvnímu z nich přijel do té doby neporažený lídr tabulky z Plzně. Lvi se sice ujali vedení, nakonec však padli 1:2. I na aktuálně druhý nejlepší tým – karlovarskou Energii – svěřenci Jiřího Janouška nestačili, když prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Proti oběma celkům ze západu Čech vyslali bíločervení přes 30 střel, jenže ani četnost střeleckých pokusů na rozdílové zakončení nestačila. Po dvou nezdarech patří Mountfieldu s 27 body 8. místo.

Junioři měli sehrát zápas 5. listopadu ve Vítkovicích, ten byl ale odložen. A tak na ně čeká jiný úkol, přerušit nepříznivou bilanci tří proher na domácím ledě v řadě. Začít mohou již ve středu proti Beranům ze Zlína. Ti měli před pauzou dobrou formu, když zvítězili sedmkrát po sobě. Lvi budou jistě chtít odčinit předchozí porážku z východu Moravy, kde v září prohráli 5:6 po nájezdech.

V nabitém týdnu juniorka sehraje také páteční duel s Red Bullem Salzburg. Rakouský tým vyhrál dosud jen tři utkání a je s devíti body osmnáctý. I v sobotu zavítá do Hradce Králové celek ze spodních pater. Českým Budějovicím patří s patnácti body 16. pozice. V první polovině října zaznamenaly hrozivou porážku 0:14 s Plzní. Od té doby však hrají výsledkově velmi vyrovnaně. V letošním ročníku se s Hradcem dosud nestřetly.

Dorost čekají soupeři ze spodních pater

Hradecký dorost zvládl svá poslední utkání o poznání lépe než jejich starší kolegové. Ve druhém východočeském derby opět porazil rivala z Pardubic, když ho dvakrát dokázal gólově dotáhnout a nakonec zvítězit 3:2. Stejným rozdílem skončil i dosud poslední odehraný zápas před pauzou proti Českým Budějovicím. Mountfield se tak stále drží na druhém místě skupiny Střed o bod za Jihlavou. Ta má však zápas k dobru.

Tento týden odehrají svěřenci Václava Pánka dvě střetnutí. Ve čtvrtek zamíří na led Havlíčkova Brodu, jenž je se ziskem 17 bodů sedmý. První vzájemné utkání bylo odehráno na východě Čech, kde Mountfield zvítězil 5:2. V něm se dařilo zejména nejproduktivnějšímu hráči Lvů – Lukáši Královi, jenž zapsal tři body (2+1).

V sobotu zavítá do ČPP Arény Technika Brno. Ta zatím uhrála jen 8 bodů a krčí se na předposledním devátém místě. I s tímto soupeřem neměl Hradec výraznější problém a na Moravě zvítězil vysoko 7:1, když se prosadilo sedm různých střelců. Dokážou mládežníci nastartovat další sérii vítězství?

Rozpis zápasů dorostu a juniorů na nadcházející dny


JUNIOŘI: 24. kolo, st 17.11.2021
Mountfield HK Mountfield HK - PSG Berani Zlín Zlín
17:00
DOROST: 15. kolo, čt 18.11.2021
BK Havlíčkův Brod Havl. Brod - Mountfield HK Mountfield HK
18:30
JUNIOŘI: 18. kolo, pá 19.11.2021
Mountfield HK Mountfield HK - EC Red Bull Salzburg Salzburg
15:00
JUNIOŘI: 19. kolo, so 20.11.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Motor České Budějovice Č. Budějovice
12:15
DOROST: 16. kolo, so 20.11.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Technika Hockey Brno Technika Brno
16:00