Aktuální zprávy z klubu
dnes | Daniel Krátký

Letní příprava? Splněno! A-tým se opět sejde 21. července

Náročná a neoblíbená suchá příprava? Hráči A-týmu královéhradeckého Mountfieldu mohou odškrtnout! Letní dril započal 6. května a trval po celých osm týdnů. Během nich hokejisté absolvovali náročné tréninky na hradeckém stadionu i okolí. Podobně jako v minulých letech měl přípravu na povel kondiční trenér Michal Tvrdík. Jak jej hodnotí?

Osmitýdenní šichta byla náročná, ale hráči odvedli kvalitní práci. „S přípravou jsem spokojený, měli jsme i štěstí – přálo nám počasí, takže program se nemusel měnit. Vyhýbala se nám zranění, což je pro nás celkově velmi podstatné. Přístup hráčů byl takový, jaký jsem si představoval,“ říká kondiční trenér Michal Tvrdík. Hradečtí hokejisté využívali v podstatě stejná sportoviště jako v minulých letech – tedy například prostory zimního stadionu, přilehlých parků, kurtů v Třebši, plaveckého stadionu nebo hřiště u malšovické arény.

🙏 Na trávníku zábava a naše výhra, pak menší slejvák, následně autogramiáda i bohatý doprovodný program. Snad jste si...

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 27. června 2024


Přesto došlo i na jednu novinku. A ta dala asi pořádně zabrat. „Nerad bych mluvil za hráče, ale podle mého názoru byly nejnáročnější výběhy na Kunětickou horu, které jsme do letní přípravy zařadili pro letošek poprvé. Velmi náročné byly také tréninky na Airbiku a člunkové běhy,“ líčí kondiční kouč Mountfieldu HK s tím, že stejně jako v minulých letech se tréninkové jednotky zaměřovaly na zlepšení schopností jako jsou hbitost, zrychlení, síla, odolnost a vytrvalost – tedy faktory, které jsou v dnešním moderním hokeji klíčové.

I během letní přípravy byl čas na stmelování týmu nebo setkání se s fanoušky. A-tým tak absolvoval fotbalové utkání, Gladiator Race s fanoušky nebo společný výšlap na Sněžku. Společná cesta na nejvyšší bod Česka má v přípravě důležitou pozici. „Občas je třeba také rozbít stereotyp přípravy. Primárně k tomu slouží akce jako byl právě společný výšlap na Sněžku, který jsme absolvovali v polovině přípravy, kdy pak přidáme hráčům den volna před víkendem, abychom jim dali prostor se v uvozovkách nadechnout před zbytkem přípravy,“ vysvětluje Michal Tvrdík, bývalý útočník Hradce Králové a nyní kondiční trenér Mountfieldu HK.

Po skončení letního drilu nyní hráče čekají tři týdny bez společného tréninku. Ale že by hokejisté měli úplné volno? Tak to v žádném případě! „Hráči dostali individuální plány na následující tři týdny, po kterých se opět společně sejdeme k tréninkům. Před nástupem na led ještě hráče, stejně jako v minulých letech, čekají fyzické testy. A v týdnu od 22. července půjdeme do společných tréninků na ledě,“ představuje Michal Tvrdík další program přípravy na extraligovou sezonu 2024/25.

Fotogalerie