Akademie ČH
st 20.10.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Dorost čeká boj o čelo tabulky, juniorku další venkovní trip

Dorostenecká i juniorská extraliga jsou opět v plném proudu a hradecké mladíky čeká další porce zápasů. Pod Bílou věží se představí pouze dorost, když se postupně utká se Slavií a Jihlavou. Právě Dukla sebrala Lvům prvenství ve skupině Střed, Hradečtí tak mají skvělou šanci vybojovat si ho zpět. Junioři zamíří na venkovní ledy, kde vyzvou Mladou Boleslav a Liberec.

Venku se junioři utkají se silnými soupeři

Juniorka minulý týden odehrála dva naprosto odlišné zápasy. V prvním duelu proti Spartě se dlouhých 59 minut hrálo bez gólu a vypadalo to, že se bude prodlužovat. Nakonec však Pražané udeřili v přesilové hře a Hradeckým nenechali ani bod. V sobotním utkání si Lvi naopak zastříleli. Tápajícím Rytířům nasázeli rovnou šest branek a Tomáš Sajdl za svá záda nepustil ani jeden puk. V tabulce Mountfield ale o jednu příčku klesl – nachází se na 6. místě s 23 body.

Tento týden nečeká juniory nic jednoduchého. Oba zápasy totiž odehrají proti týmům z vyšších pozic tabulky. V pátek zamíří na led Mladé Boleslavi. Ta letošní ročník rozjela šesti výhrami v řadě, v poslední době se ale nenachází v ideálním rozpoložení. Třineckým Ocelářům podlehla 2:5 a naposledy nestačila na Havířov 2:3 po samostatných nájezdech. V tabulce se nachází na páté pozici a od Mountfieldu ji dělí jediný bod.

Stejným ziskem 24 bodů se může pyšnit i Liberec. S tím se Hradec utká v sobotu netradičně na turnovském zimním stadionu. Také Tygři měli silný začátek sezóny a většinu svých proher zapsali až v posledních pár duelech. Na Liberecké vyzrála Sparta (5:3) i Třinec (7:3), dva neúspěchy od sebe ale rozdělila liberecká výhra v Havířově 4:2.

Dorost se střetne o první místo tabulky

Dorostencům se stále daří. V minulém týdnu nejprve zdolali Tábor 4:3, o pár dní později pak znovu překonali pražskou Kobru, tentokrát poměrem 6:1. Na svém kontě mají krásných 27 bodů, v tabulce však spadli na druhou příčku. Může za to Jihlava, která má sice stejný počet bodů, na první pozici se ale vyšplhala díky lepšímu poměru vstřelených a obdržených gólů.

Jako první se Hradečtí utkají se Slavií. Pražanům se příliš nedaří a poslední tři zápasy pro ně skončily neúspěchem. Padli proti Pardubicím (0:1), Spartě (4:5) i Jihlavě (0:5). Prohru zapsali také v prvním vzájemném duelu proti Mountfieldu, kdy na svého soupeře nestačili 2:4. S patnácti body se tak v tabulce Střed nacházejí na pátém místě.

Druhý duel bude o něco pikantnější. Pod Bílou věž totiž zamíří hlavní sok východočeského celku – Jihlava. Dukla se může pyšnit vynikající formou. Prohrála jen jediný zápas, a to hned ten úvodní, v zádech má tak šňůru devíti výher. Ve čtvrtém kole porazila i Hradecké 4:1, ti jí tak mají co vracet.

Rozpis zápasů dorostu a juniorů na nadcházející dny


DOROST: 11. kolo, čt 21.10.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Slavia Praha Slavia Praha
17:15
JUNIOŘI: 12. kolo, pá 22.10.2021
BK Mladá Boleslav Ml. Boleslav - Mountfield HK Mountfield HK
17:00
DOROST: 12. kolo, so 23.10.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
12:15
JUNIOŘI: 13. kolo (ZS Turnov), so 23.10.2021
Bílí Tygři Liberec Liberec - Mountfield HK Mountfield HK
17:00