Akademie ČH
út 15.2.2022 | Tomáš Kalas

Dorost cestuje na Moravu, juniory čeká náročný týden v nadstavbě

Obě nejvyšší mládežnické kategorie Lvů čeká po krátké pauze další týden plný utkání. Zatímco dorostenci budou pokračovat ve druhé části extraligy a v pětičlenné skupině bojovat o co nejlepší východisko do vyřazovacích bojů, juniorům teprve boj o play off začíná. Ve čtyřčlenné skupině odehrají celkem 12 utkání, první duel rozehrají od úterních 18:00 v dalekém Třinci.

Dorost čeká moravský dvojboj

Hradečtí dorostenci mají ve skupině B o pořadí pro vyřazovací část odehráno již 14 duelů, po nichž jim patří čtvrté místo s náskokem jednoho bodu na pátý Zlín a čtyřbodovou ztrátou na třetí Jihlavu. Venkovní trip bude pro druhou nejstarší mládežnickou kategorii velmi důležitý. Ve čtvrtek od 16:30 zahájí první část na ledě brněnské Komety, která je s již zmíněnou Jihlavou bodově nastejno. V případě výhry za tři body se tak Lvi mohou konkurentovi výrazně přiblížit.

O necelých 24 hodin později čeká Východočechy druhá část tripu, a to páteční bitva ve Zlíně. Ševci jsou jenom bod pod Hradcem, jenže se poměrně trápí. V únoru uhráli ze čtyř duelů pět bodů, přičemž dva přišly proti Třinci a tři doma proti Kometě. Navíc je čeká jenom den před soubojem s Lvy náročný duel na ledě Jihlavy, která také formu v posledních utkáních spíše hledá.

Hradec je navíc výrazně povzbuzen sérií pěti soubojů, ve kterých dokázal bodovat. Vše vygradovalo domácím dvojduelem s Vítkovicemi a Třincem. Proti týmu z Ostravy předvedli svěřenci trenéra Pánka výborný obrat, když po první třetině prohrávali 0:2, nakonec však brali tři body za konečný výsledek 4:2. Proti lídrovi skupiny ze Slezska odehráli mladí Lvi výbornou partii a ve dvanáctigólové přestřelce přichystali Ocelářům teprve třetí porážku ve skupině, když vyhráli poměrem 7:5.

Junioři zahájí náročný týden v Třinci

Po základní části mohla panovat u juniorů spokojenost. Konečné sedmé místo po základní části dalo Hradeckým jistotu záchrany a nyní se mohou soustředit na boje o play off. K účasti ve vyřazovacích bojích se musí prokousat přes náročnou skupinu a na úvod je nečeká rozhodně nic snadného. Od úterních 18:00 se představí v Třinci, hned ve čtvrtek je čeká bitva ve Zlíně a náročný týden završí v sobotu krátce po poledni doma s Plzní, která je brána jako jeden z favoritů na celkový triumf. Více o hracím systému a rozlosování nadstavbové skupiny je v tomto článku.

Program dorostu a juniorky v následujících dnech


JUNIOŘI: II/1, út 15.2.2022
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
JUNIOŘI: II/2, čt 17.2.2022
PSG Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Mountfield HK
15:00
DOROST: II/15, čt 17.2.2022
HC Kometa Brno Kometa - Mountfield HK Mountfield HK
16:30
DOROST: II/16, pá 18.2.2022
PSG Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Mountfield HK
16:15
JUNIOŘI: II/3, so 19.2.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Škoda Plzeň Plzeň
12:15