Akademie ČH
st 8.12.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Dorost chce odčinit nepovedený úvod nadstavby, juniorka nehraje

Dva zápasy a dvě prohry. Taková je bilance hradeckého dorostu z minulého týdne. Noví soupeři na Východočechy vlétli a pod Bílou věží je okradli o všechny body. Nadstavba se tak zatím vůbec nevyvíjí podle lvích představ. V nadcházejících dnech navíc hradecké mladíky čekají další náročná utkání. Na ledě Jihlavy budu bojovat proti svému jedinému přemožiteli ze základní skupiny, ve Vítkovicích je následně čeká další neznámá. Juniorka tentokrát kvůli pauze nehraje.

Dorost bude bojovat o první body v nadstavbě

Po krasojízdě v základní části zchladila dorost studená sprcha, vstup do druhé fáze soutěže se mu totiž vůbec nepovedl. Ačkoliv úvodní dva zápasy nadstavby Lvi odehráli na domácím ledě, v obou případech byli poraženi. Nejprve ztroskotali na zlínských Beranech, kteří si z Hradce odvezli výhru 3:1, v druhém utkání proti Třinci si sice více zastříleli, nakonec ale prohráli také o dvě branky, a to 3:5. Týmy z východu republiky tak potvrdily, že svým soupeřům nenechají nic zadarmo, a Mountfieldu proto v kolonce bodového zisku zatím svítí nula.

Ve čtvrtek čeká Východočechy další strašák. Ačkoliv hra Jihlavy je jim dobře známá, nemají na vzájemná utkání dobré vzpomínky. Dukla je totiž jako jediná v základní části porazila, a to rovnou dvakrát. Po postupu ze skupiny se jí navíc skvěle daří. V úvodním duelu zdolala Vítkovice 4:3, a později porazila i Kometu 3:2. Patří tak ke třem týmům, které do tabulky zapsaly už šest bodů.

Sobotní utkání dorostenci opět odehrají pod Bílou věží. Tentokrát k nim zavítá celek z Vítkovic. Moravané se do nadstavby sice probojovali z druhého místa skupiny Východ, svou formu ale, podobně jako Hradec, nechali v základní části. Prohru zapsali jak proti Dukle, tak proti Zlínu, který Rideru deklasoval 5:1. I oni tak na čekají na svůj první bodový zisk.

Rozpis zápasů dorostu na nadcházející dny


DOROST: II/3, čt 9.12.2021
HC Dukla Jihlava Jihlava - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
DOROST: II/4, so 11.12.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
12:15