Akademie ČH
st 15.9.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Dorost míří na venkovní ledy, juniorka se představí doma

Obě mládežnické kategorie zahájily sezónu na jedničku. Jak junioři, tak dorostenci ovládli úvodní dva duely a zařadili se k nejlepším týmům svých soutěží. Tento týden je čeká stejná porce zápasů, ve kterých mohou obhájit svou formu. Dorostenci navštíví Prahu a Vysočinu. Junioři naopak zůstanou doma, kde si zahrají proti Chomutovu a Litvínovu.

Junioři přivítají soupeře z Podkrušnohoří

Hradečtí mladíci vstoupili do extraligy juniorů skvěle. Slezský dvojzápas započali v Třinci, kde se hned v první třetině ujali vysokého náskoku 4:0. Ačkoliv soupeř snižoval, Lvi své vedení udrželi a zvítězili 5:2. V sobotu se jim dařilo také v Havířově, kde svého soupeře dokonce vynulovali 2:0. Po úvodních dvou duelech tak Mountfieldu v tabulce náleží druhé místo s šesti body.

Tento týden se bude hrát pod Bílou věží. V pátek dorazí chomutovští Piráti, kteří se zatím krčí na úplném dně tabulky. Odehráli totiž pouze jediný duel, a to proti Spartě, která si na nich pořádně smlsla. Porazila je totiž dvouciferným výsledkem, a to 10:1. Chomutovští tak v Hradci budou bojovat o své první body.

O víkendu do Hradce zamíří Litvínov. I ten podlehl rozjetému sparťanskému vlaku a na domácím ledě padl vysoko 2:8. Ani Verva na tom tak není nejlépe. Na svém kontě má pouze jediný zápas, ze kterého vyšla bodově naprázdno, proto jí v tabulce náleží osmnáctá příčka.

Dorost míří na Slavii a do Jihlavy

I dorostencům se úvod nové sezóny povedl. Zahájili ji na ledě Sparty, kde svého soupeře přehráli 3:2. O dva dny později naopak jeden z pražských týmů zavítal na soutok Labe a Orlice. Lvi Kobru překvapili pěti góly už v první třetině a jelikož byli střelecky při chuti, uštědřili svému soupeři debakl 13:0. Obě výhry zajistily Mountfieldu 6 bodů a první místo ve skupině Střed.

Tento týden čekají dorost dvě venkovní utkání. Ve čtvrtek zamíří Hradečtí znovu do Prahy, kde se tentokrát utkají se Slavií. Sešívaní mají na svém kontě také dva odehrané zápasy. Prve zdolali Kobru 4:2, následně se jim však příliš nedařilo. V Jihlavě vstřelili pouze jediný gól a domů se vrátili s prohrou 1:4. Ve svém prvním domácím představení tak budou určitě chtít zabojovat.

V sobotu se Lvi přesunou na Vysočinu. Tamní hokejisté jsou na tom podobně jako většina týmů ve skupině Střed. Jeden zápas se jim povedl, jeden ne – na svém kontě tak mají tři body. V prvním kole Dukla podlehla Havlíčkovu Brodu 1:3, v následném utkání pak doma porazila Slavii.


DOROST: 3. kolo, čt 16.9.2021
HC Slavia Praha Slavia Praha - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
JUNIOŘI: 3. kolo, pá 17.9.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Piráti Chomutov Chomutov
15:00
DOROST: 4. kolo, so 18.9.2021
HC Dukla Jihlava Jihlava - Mountfield HK Mountfield HK
12:00
JUNOŘI: 4. kolo, so 18.9.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Verva Litvínov Litvínov
12:15