Preview k zápasu
po 27.9.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Dorost se chystá na Brod a Techniku, juniorku čeká zápas navíc

Pět zápasů. Taková nálož čeká tento týden hradecké mládežníky. Juniorka načne svůj nabitý program už v úterý, kdy naváže na A-tým a pod Bílou věží vyzve pardubické Dynamo. Doma budou junioři hrát také zbylé dva duely – v pátek se postaví proti Slavii, o den později přivítají Jihlavu. Dorost čekají tradičně zápasy ve čtvrtek a v sobotu, a to proti Havlíčkovu Brodu a Technice Brno.

Tři domácí zápasy juniorů začnou derby

Hradecká juniorka v minulém týdnu zapsala první zaváhaní, přesto se stále drží na druhé příčce tabulky. Proti svému prvnímu přemožiteli totiž dokázala získat alespoň bod. Napínavý souboj proti Zlínu dospěl až do nájezdů, kde se štěstí přiklonilo na stranu modrožlutých. O pár dní později si Lvi ale spravili chuť. Po urputném boji s Kometou se radovali z výhry 1:0, když Daniel Šedivý skóroval pár minut do konce zápasu ve vlastním oslabení.

Po dorostu a A-týmu se východočeského derby dočkají také junioři. Forma Pardubic je velice nestálá. Proti Chomutovu bojovaly až do prodloužení, kde padly 2:3, proti Kometě také prohrály, tentokrát ale větším poměrem 3:6. Opačné skóre zaznamenaly v posledním duelu se Zlínem, po výhře 6:3 tak v tabulce uzavírají první desítku se sedmi body.

V pátek čeká Hradecké pražská Slavia. Sešívaní na tom nejsou vůbec dobře. Ani jednou se jim ještě nepodařilo vyhrát za tři body, jediný úspěch tak zapsali ve druhém kole proti Kometě, kterou zdolali 4:3 až v nájezdech. Poslední tři zápasy Pražané prohráli. Nejprve s Libercem 1:7, pak se Spartou 2:8 a v posledním kole také s Kladnem po nájezdech 0:1. V tabulce tak okupují až šestnáctou příčku.

Sobotním protivníkem bude pro Lvy Jihlava. Dukla je papírově nejsilnější soupeř, na kterého junioři tento týden narazí. V tabulce je osmá a v zádech má dvě vítězství. Kladno porazila 5:1 a zářez zapsala i proti silné Spartě, kterou vůbec jako první v sezóně dokázala pokořit. Úspěch tak zajisté bude chtít získat i pod Bílou věží.

Dorost opět čeká domácí i venkovní zápas

Dorostenci jsou na tom podobně jako jejich starší kolegové. Z šesti zápasů padli pouze jedinkrát, a to když nestačili na Jihlavu 1:4. Minulý týden se jim ale opět dařilo. Nejprve rozdrtili Dynamo 8:3, v sobotu pak vysokým výsledkem zdolali také České Budějovice (6:2). V tabulce Střed tak i nadále drží krásné první místo.

Ve čtvrtek dorazí na východ Čech tým z Havlíčkova Brodu. Bruslaři na tom nejsou vůbec špatně. V tabulce jim patří třetí místo a Hradec mají na dosah. V posledním duelu však padli vysoko 1:6 se Slavií, mentální výhoda tak bude na hradecké straně.

Jediný výjezd, který tento týden mládež podnikne, bude na zápas dorostu v Brně. Technika se krčí ve spodní polovině tabulky, v poslední době má na svém kontě navíc pár nepříjemných porážek. Jako první schytala debakl od Sparty 0:13, v posledním kole se přetahovala s Kobrou, avšak nakonec přece jen padla o jeden gól 3:4.


JUNIOŘI: 7. kolo, út 28.9.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice Pardubice
17:00
DOROST: 7. kolo, čt 30.9.2021
Mountfield HK Mountfield HK - BK Havlíčkův Brod Havl. Brod
17:30
JUNIOŘI: 8. kolo, pá 1.10.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Slavia Praha Slavia Praha
15:00
JUNIOŘI: 9. kolo, so 2.10.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
12:15
DOROST: 8. kolo, so 2.10.2021
Technika Hockey Brno Technika Brno - Mountfield HK Mountfield HK
12:30