Akademie ČH
čt 3.3.2022 | Tomáš Kalas

Dorostenci završí nadstavbu, juniorku čeká venkovní dvojboj

Obě nejvyšší mládežnické kategorie Lvů čeká další hrací týden plný zápasů. Dorostenci budou zakončovat nadstavbovou skupinu o účast v play off dvojzápasem s Vítkovicemi venku a Kometou doma. Juniory čeká velmi těžký dvojboj na venkovním ledě, nejprve se ve čtvrtek utkají s doma stoprocentní Plzní, načež v sobotu budou cestovat do dalekého Třince.

Dorost bude bojovat o třetí místo

V nadstavbové skupině o co nejlepší výchozí pozici čeká dorostence ještě porce dvou utkání, přičemž mohou skončit jak na třetím místě, tak i klidně na pátém. Tři týmy jsou totiž seřazeny na pouhém bodu rozdílu, mladí Lvi však mají do závěrečných bojů pozici o něco lepší. Jsou to totiž oni, kteří mají před čtvrtou Kometou a pátým Zlínem bod náskoku, navíc oba zmíněné soupeře čeká ještě jeden vzájemný zápas.

Poslední venkovní duel v nadstavbě odehrají Východočeši ve čtvrtek na ledě Vítkovic, které ještě teoreticky mohou poskočit z pátého místa výše. Nejméně trestaný celek skupiny je povzbuzen povedeným posledním hracím týdnem, kdy v přestřelce zlomil Zlín 6:5 v prodloužení a následně na brněnském ledě vynuloval Kometu. Právě pětibodový zisk drží nadále Rideru v šanci poskočit tabulkou výše. Mladí Lvi navíc budou zajíždět na led týmu, který nasbíral nejméně trestných minut ve skupině, navíc se může také pyšnit nejlepším oslabením, které je na 89 %. Na druhé straně tu jsou však druhé nejhorší přesilovky, hůře je již na tom pouze Kometa. A také by rádi Hradečtí vyhráli na závěr skupiny poprvé za tři body venku.

Duel, který pravděpodobně rozhodne o konečném umístění Hradce ve skupině, čeká dorostence hned v sobotu. To pod Bílou věž přijede brněnská Kometa, které se v poslední době příliš nedaří. Čtyři zápasy za sebou prohrála, navíc proti Jihlavě a Vítkovicím nedokázala dát ani branku. Tím pádem dovolila soupeřům pod sebou se přiblížit a poslední dvě kola tak budou ještě pořádný boj. Jak již bylo zmíněno, klubu z jihu Moravy se nedaří především v přesilových hrách, využití pouhých 12,3 % je nejnižší v obou skupinách o pořadí v play off.

Juniory čeká těžká práce na venkovním ledě

Junioři do náročné skupiny o účast ve vyřazovacích bojích nevstoupili vůbec špatně a dokázali po čtyřech kolech smazat bonifikaci na druhý Třinec. Dokonce právě i Oceláře po vzájemném duelu přeskočili, avšak těsná domácí prohra se Zlínem je vrátila zpět na třetí místo s bodovou ztrátou na Slezany. Porážka s týmem z Baťova města navíc ukončila nejstarší mládežnické kategorii sérii čtyř výher.

V nadcházejícím týdnu čekají juniorku dva venkovní duely, přičemž nic snadného to rozhodně nebude. Ve čtvrtek od 17:00 rozehrají svěřenci trenéra Janouška bitvu s Plzní, se kterou mají v bilanci vzájemných skupinových duelů jednu výhru. Na domácím ledě v emotivním duelu Lvi porazili Plzeň 3:1, teď jedou na západočeský led, kde je Škodovka stoprocentní. Zatím je společně s Třincem tým, který ještě na domácím ledě v nadstavbě neprohrál. Tým z města piva je navíc na prvním místě tabulky s přehledem, na druhé Oceláře má čtyřbodový náskok.

V sobotu zajedou junioři na druhý konec republiky. V pravé poledne rozehrají duel s Třincem, s nímž to bude již třetí skupinové vzájemné měření sil. Zatím si oba celky dokázaly připsat po třech bodech, zatímco první kolo opanovali pod Javorovým domácí poměrem 3:0, v odvetě na hradeckém ledě dokázali Lvi odpor Ocelářů zlomit třígólovou třetí třetinou a vyhrát 5:2. Třinec si navíc připsal cenný skalp v pátém kole, když v tuhé bitvě přetlačil Plzeň 5:4 v samostatných nájezdech. Slezané však ještě ve 42. minutě utkání vedli 5:1!

Program dorostu a juniorky v následujících dnech


DOROST: II/19, čt 3.3.2022
HC Vítkovice Ridera Vítkovice - Mountfield HK Mountfield HK
16:00
JUNIOŘI: II/6, čt 3.3.2022
HC Škoda Plzeň Plzeň - Mountfield HK Mountfield HK
17:00
JUNIOŘI: II/7, so 5.3.2022
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
12:00
DOROST: II/20, so 5.3.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Kometa Brno Kometa
12:15