Fanoušci
po 7.12.2020 | Daniel Krátký

Esport hokejová liga je zpět! Hradec volil jedničku draftu

Díky spolupráci marketingové společnosti BPA s EA Sports vznikla během loňského extraligového ročníku také virtuální soutěž na PlayStation. V ní nechyběl ani Mountfield HK. Letos čeká EHL už druhý ročník a kvůli loňskému umístění měl Hradec k dispozici první volbu v draftu, který se uskutečnil 2. prosince v on-line podobě. Kdo oblékl hradecké barvy?

V prvním ročníku EHL, tedy ENYAQ hokejové ligy, se Mountfieldu příliš nedařilo. V základní části skončil na nepopulárním 14. místě a hradečtí gameři tak mají rozhodně co napravovat. „Chtěli bychom se posunout na vyšší příčky. Uvidíme, jak se ukážou draftovaní hráči,“ míní člen marketingu hradeckého klubu Jan Vavřina. Z loňské dvojice si hradecký celek mohl jednoho gamera nechat, a také tak učinil. V Mountfieldu tak setrval David "Willy9" Voňka, mimochodem v loňské sezóně ještě hráč juniorského týmu Hradce Králové.

Draft do ENYAQ hokejové ligy se uskutečnil 2. prosince ve virtuální podobě. Lvi měli v prvním kole možnost volby z první pozice. Jedničkou draftu se tak stal Jakub "AnonymousCZ91" Novák, který stejně jako David Voňka již oblékal dres Východočechů v mládežnických kategoriích. „V Hradci jsem začínal ve čtyřech letech s hokejem a hrál zde až do dorostu,“ vypráví hráč s přezdívkou "AnonymousCZ91" a celková jednička draftu druhého ročníku EHL.

Ve druhém kole se pořadí obrátilo a hradecký tým naopak vybíral z poslední pozice. Z 28. místa si tak Mountfield zvolil Jakuba "Shebby" Šebestu, který v kvalifikacích podával velmi kvalitní výkony. „Jsem velmi rád, že si mě Mountfield vybral. Dám do toho všechno a nezklamu je,“ věří dvojka hradeckého draftu.

Základní část virtuální hokejové ligy startuje 15. prosince a končí posledním kolem 20. února. Všechny zápasy lze sledovat na streamovacích službách, případně sociálních sítích Tipsport extraligy či ENYAQ hokejové ligy.

Systém ENYAQ hokejové ligy

Každý tým má tři hráče, tudíž v rámci jednoho zápasu se utká nejvýše nasazený s nejvýše nasazeným hráčem soupeře. Stejným systémem se utkají také druzí a třetí nasazení ve vzájemném mači, stejně tomu tak bylo i v prvním ročníku. Poté se však ještě utkají dvojice ve dvou zápasech. První nasazený vytvoří nejprve dvojici s druhým nasazeným, ve druhém zápase posléze se třetím nasazeným. Za jedno vyhrané "miniutkání" získává daný tým bod do celkového skóre utkání. Za výhru v zápase (tedy po pěti "miniduelech") bere vítěz dva body do celkové tabulky.

Do play off postoupí 8 nejlepších mančaftů. Více informací na webu ENYAQ hokejové ligy