Aktuální zprávy z klubu
pá 21.8.2020 | Daniel Krátký

Hradec vyzve ve čtvrtfinále GČC třinecké Oceláře

Po čtvrtečních výsledcích je jasné, s kým se hradecký tým utká v rámci čtvrtfinále Generali Česká Cupu. Mountfield HK skončil ve skupině C na druhé příčce, a tak vyzve vítěze skupiny D, třinecké Oceláře. Jak bude probíhat tato série, a jak vypadají další dvojice nejlepší osmičky GČC?

Postup si Hradec pojistil po čtyřech zápasech, v následných dvou však prohrál, a tak klesl na druhé místo ve skupině C. Ve čtvrtfinále se tak utká s vítězem skupiny D – HC Oceláři Třinec. Ocelářům k postupu pomohly zejména výsledky na domácím ledě, kde zatím ještě neprohráli. Venku naopak ztratili dva mače, jeden v základní hrací době (0:4 ve Zlíně) a jeden v prodloužení (2:3 v Přerově).

První duel se odehraje v pondělí 24. srpna na ledě hradecké ČPP Arény od 18:00. Odveta v Třinci je naplánována o dva dny později, na středu 26. srpna od 17:00. O vstupenkách na domácí utkání se dozvíte více informací zde. V případě změn budeme fanoušky informovat. Úspěšnější z dvojice Třinec vs. Hradec se následně seřadí do tabulky s ostatními postupujícími a následně se vytvoří dvojice, ve kterých se utká první se čtvrtým a druhý se třetím.

Postupový klíč bude stejný, jako tomu bylo v Champions Hockey League. To znamená, že se hrají dva zápasy, systémem doma/venku a následně v případě stejného počtu branek na obou stranách následuje desetiminutové prodloužení čtyř proti čtyřem, pokud se nerozhodne v nastaveném čase, tak by se šlo na nájezdy, ve kterých by dostalo příležitost pět střelců na obou stranách, stejně jako v extraligové soutěži.

Vítěz Generali Česká Cupu získá finanční odměnu v hodnotě jednoho milion korun, poražený finalista si odnese pět set tisíc korun. Semifinále jsou naplánovány na 1. a 8. září, finále proběhne 15. a 22. září.

Dvojice pro vyřazovací boje Generali Česká Cupu

Pondělí 24. srpna – 1. zápasy:
Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha
PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice
Mountfield HK – HC Oceláři Třinec
HC Škoda Plzeň – HC VERVA Litvínov

Středa 26. srpna – 2. zápasy:
HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice – PSG Berani Zlín
HC Oceláři Třinec – Mountfield HK
HC VERVA Litvínov – HC Škoda Plzeň