Akademie ČH
út 22.2.2022 | Tomáš Kalas

Junioři odehrají první odvety ve skupině, dorost čekají lídři tabulky

Obě nejvyšší mládežnické kategorie Lvů čeká další hrací týden plný zápasů. Junioři budou navazovat na úspěšný vstup do bitvy o poslední osmičku a doma přivítají Třinec se Zlínem, dorostence čeká porce tří duelů, z čehož dva odehrají během dvou dní na ledě Třince, který vede nadstavbovou tabulku, v sobotu od 16:00 pak přivítají na domácím ledě Jihlavu, která je v závěsu za Oceláři.

Dorost čekají tři duely s lídry tabulky

Před týdnem absolvovali dorostenci moravský výjezd, jehož náplní byly duely s brněnskou Kometou a pro Východočechy nepříliš oblíbeným Zlínem. Zatímco ve čtvrtek svůj duel mladí Lvi zvládli a v tradičně vyrovnaném duelu přetlačili Kometu 2:1 v prodloužení, o den později ve Zlíně nezískali ani bod a konečný výsledek byl 2:5. Ševci tak ukázali, že na Hradec umí a porazili jej potřetí ze čtyř vzájemných duelů.

Pokusit se znovu dostat blíže na dostřel vedoucím celkům budou chtít svěřenci trenéra Pánka v nadcházejícím týdnu, ve kterém odehrají tři duely. Avšak ty budou velmi náročné, hradecké hokejisty čeká ve středu a čtvrtek dvojduel na ledě Třince, který nadstavbovou skupinu vede s přehledem. Doma ztratili Oceláři plný počet bodů naposledy 11. prosince s Jihlavou, dva body poté přenechali 3. února Zlínu. V současnosti bodují prakticky jenom na domácím ledě, neboť prohráli jak v Hradci v rámci 12. kola, tak i v derby s Vítkovicemi o dva duely později, kde překvapivě padli 0:2.

Nic snadného nečeká dorostence ani v sobotu, kdy ale na druhou stranu mohou využít výhodu domácího ledu. K soutoku Labe s Orlicí totiž přijede jihlavská Dukla, která se drží v relativním kontaktu s Třincem a ztrácí na něj z druhého místa pět bodů. Jihlava navíc vypadá, že zažehnala krizi z půlky ledna, kdy ze šesti soubojů vyhrála jenom jednou, a to na nájezdy právě proti Hradci. V posledním hracím týdnu si poradila doma se Zlínem 7:3, na což navázala tříbodovým importem z Vítkovic.

Junioři odehrají dva duely v domácím prostředí

Junioři do náročné skupiny o účast ve vyřazovacích bojích nevstoupili vůbec špatně. Sice hned v prvním kole padli v Třinci 0:3, druhým soubojem ve Zlíně ale ukázali týmový charakter. V 54. minutě totiž ještě na světelné tabuli svítil stav 3:1 pro domácí Berany a vypadalo to, že Hradec odjede z Baťova města bez bodu. Velkolepý obrat měl ale za následek výhru 5:3 a na vlně euforie poté nejstarší mládežnická kategorie doma setnula 3:1 Plzeň, která je brána jako jeden z favoritů na mistrovský titul.

V nadcházejícím týdnu čekají juniorku dva domácí duely, čímž tak nastartují odvetné duely ve skupině. Ve čtvrtek od 17:15 rozehrají svěřenci trenéra Janouška bitvu s Třincem, kterému budou chtít oplatit porážku z prvního kola. Ocelářům se původní tříbodový bonifikační náskok smrskl vůči Hradci o bod, neboť zatímco Lvi mají bilanci dvě výhry za tři body a jednu prohru, tak Slezané mají jednu výhru za tři body, jednu výhru v prodloužení a jednu prohru. Prodlužovat se muselo v jejich zápase proti Zlínu, Oskar Haas v 65. minutě rozhodl o druhém bodu.

I sobotní poledne bude patřit v ČPP Aréně mládežnickému hokeji, druhý vzájemný duel totiž odehrají Hradečtí v nadstavbové skupině se Zlínem, který zatím na první výhru čeká. Ani jeden duel však neskončil prohrou o více než dvě branky, v Plzni bojovali Zlínští o srovnání na 3:3 až do poslední sekundy a v Třinci prohráli již po zmíněném trestném střílení v prodloužení. Jediná prohra o dvě branky tak byla s Hradcem, který obrátil duel z 1:3 na 5:3 během pěti minut.

Program dorostu a juniorky v následujících dnech


DOROST: II/7, st 23.2.2022
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
17:30
DOROST: II/17, čt 24.2.2022
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
13:00
JUNIOŘI: II/4, čt 24.2.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
17:15
JUNIOŘI: II/5, so 26.2.2022
Mountfield HK Mountfield HK - PSG Berani Zlín Zlín
12:15
II/18, so 26.2.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
16:00