Akademie ČH
po 7.2.2022 | Petr Koval

Junioři uzavřou základní část, dorost hostí lídra tabulky!

Nejstarší mládežnická kategorie měla v minulém týdnu pořádně nabitý program. V něm ze tří venkovních duelů vybojovala tři body. Ani nyní se na domácí led nevrátí a základní část uzavře na ledě soupeřů. To jejich mladší kolegové v únoru pokaždé bodovali. Svoji sérii budou chtít protáhnout už v ČPP Aréně proti třineckým Ocelářům. Podaří se jim skalp lídra? A na jakém umístění zakotví junioři před vyřazovacími boji?

Juniory čeká road trip, zavítají do Českých Budějovic a Salzburku

Už na přelomu měsíce ledna a února mohl Mountfield odškrtnout hrozbu pádu o patro níž, čímž pojistil záchranu v DHL extralize. Navíc se jistě umístí v první dvanáctce, která se popere o play off. Aktuální 7. místo ještě zdaleka nemusí být konečné. Na 6. Třinec ztrácí pouhý bod a na 5. Karlovy Vary mu chybí tři body. Boj o konečné umístění po základní části se však chýlí ke konci. Nejstarším akademikům totiž zbývá odehrát pouze dva duely.

Čtvrteční venkovní střetnutí zahájí svěřenci Jiřího Janouška na jihu Čech. S českobudějovickým Motorem se utkali naposledy v listopadu, kdy Lvi nejprve prohrávali, jenže dvěma góly ve druhé třetině se dostali do vedení. To už dokázali udržet a zvítězili 5:3. Jihočeši okupují opačné pozice. Aktuálně drží s 30 body až 16. příčku.

O den později změří Hradec síly s rakouským Salzburkem, který je v tabulce ještě o jednu pozici níže než České Budějovice. Tým z města soli trápí především velmi nízká produktivita. Vždyť v 36 utkáních vsítili jen 69 branek. Východočeši tak budou chtít zcela jistě na venkovních kluzištích uspět a zabojovat o konečnou 5. příčku.

Dorost změří síly s Třincem

Hradečtí dorostenci započali již třetí měsíc bojů ve skupině B o pořadí pro vyřazovací část. Aktuálně jim v šestičlenné konkurenci patří s patnácti body 5. místo. Konkurent z Brna je jen o bod před týmem z královského města, ale má jedno utkání k dobru. Na dohled je rovněž na 3. pozici sedmnáctibodový Zlín, jenž má letos s Mountfieldem vyrovnanou bilanci.

Minulý týden svěřenci Václava Pánka odehráli dva duely. Nejprve zavítali na led jihlavské Dukly. Proti celku z Vysočiny dospělo střetnutí podruhé v nadstavbě do prodloužení, které nakonec nestačilo a rozhodovaly nájezdy. V páté sérii už se činili jen střelci soupeře a tým zpod Bílé věže padl 5:6. O dva dny později už uhrál body proti posledním Vítkovicím. Ridera nedokázala udržet dvoubrankové vedení z první periody a prohrála 2:4.

Už v úterý odehraje druhá nejstarší mládežnická kategorie zápas na domácím ledě. Do královského města zavítá těžký kalibr – Třinec. Lídr skupiny B průměrně vstřelí více než 5 gólů na utkání. Navíc se pyšní vůbec nejlepším skóre při porovnání obou částí nadstavby. První vzájemný duel v ČPP Aréně rozhodlo druhé dějství, kde domácí inkasovali 4 branky a prohráli 3:5. Podaří se jim tentokrát uspět?

Program juniorky a dorostu v následujících dnech


DOROST: II/12, út 8.2.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
16:00
JUNIOŘI: 38. kolo, čt 10.2.2022
HC Motor České Budějovice Č. Budějovice - Mountfield HK Mountfield HK
16:15
JUNIOŘI: 37. kolo, pá 11.2.2022
EC Red Bull Salzburg Salzburg - Mountfield HK Mountfield HK
16:00