Akademie ČH
so 18.12.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Juniorka vyhlíží poslední zápasy roku, oba odehraje venku

Zatímco dorost už v tomto roce žádné zápasy nečekají, juniorka má před sebou ještě dva předvánoční duely. Podruhé v sezóně změří své síly s Jihlavou a Slavii, a to netradičně v neděli a v pondělí. Znovu se ale představí pouze na ledě soupeřů.

Rok 2021 uzavře juniorka venku

Po čtrnáctidenní pauze jdou hradečtí junioři znovu do akce. Naposledy se jim venku docela dařilo. Na severu Čech si nejprve vyšlápli na Chomutov, který porazili 6:1, o den později zdolali také Litvínov, a to 7:2. Z posledních sedmi zápasů, tak prohráli pouze jediný. Svou formu by tak chtěli potvrdit i v nadcházejících duelech, aby si před koncem roku upevnili své postavení na šesté příčce.

Ve čtvrtou adventní neděli zamíří Lvi do Prahy, aby se utkali se Slavii. Té se poslední tři zápasy vůbec nepovedly, o to víc, že všechny odehrála na svém kluzišti. Prohrála jak s Kometou (1:6), tak s Boleslaví (2:3) a s Libercem (2:4). Nedařilo se jí ani v prvním vzájemném duelu proti Hradci, kdy padla 1:3. V tabulce se tak nachází až na šestnácté pozici.

Pondělní soupeř Mountfieldu za hradeckým klubem zaostává o pouhých sedm bodů a určitě bude chtít zahrozit. Jihlava totiž nad Hradcem v devátém kole zvítězila 4:2 a v našlapané tabulce jí i jedna výhra může přinést posun o několik pozic nahoru. Poslední dva zápasy jí ale nevyšly podle plánu. Na domácím ledě podlehla libereckým Tygrům (4:5) i Mladé Boleslavi (1:3).

Rozpis zápasů juniorky na nadcházející dny


26. kolo, ne 19.12.2021
HC Slavia Praha Slavia Praha - Mountfield HK Mountfield HK
17:00
27. kolo, po 20.12.2021
HC Dukla Jihlava Jihlava - Mountfield HK Mountfield HK
18:00