Akademie ČH
po 31.1.2022 | Jan Brůna

Juniory čekají dohrávky, dorost pokračuje v nadstavbových bojích

Situace okolo covidu znovu způsobila v mládežnickém hokeji pořádné čachry, proto byla řada zápasů odložena. A tak třeba hradecké juniory čekají tři dohrávky, k nimž pocestují na venkovní kluziště. Dorost zamíří do Jihlavy a v sobotu se představí pod Bílou věží. Hlavně ale bude chtít poskočit z pátého místa skupiny B. Mladí Lvi mají zkrátka před sebou další nabitý týden!

Juniorka pojede do Ostravy a k dvojzápasu na západ Čech

Pád o patro níž. Strašák, kterého se báli i ti nejlepší. Starší akademici Mountfieldu si mohli odškrtnout první cíl sezóny – tahle hrozba se jich týkat nebude. Výhrou nad Olomoucí si totiž Hradečtí definitivně pojistili záchranu v DHL extralize, navíc se s určitostí umístí v první dvanáctce, která se popere o play off (nyní jim patří místo sedmé). Tím však práce v letošním ročníku zdaleka nekončí, nejstarší mládežnické kategorii zbývá před nadstavbou odehrát pět utkání, z toho tři tento týden.

Úterní odveta s Vítkovicemi, to bude první bod programu. Východočeši na Rideru narazili minulý pátek, kdy neudrželi vedení z úvodní třetiny a doma padli 2:5. Ostravané mají nyní ale jiné starosti než hokejisté zpod Bílé věže, v tabulce jsou totiž na 11. pozici, ale mají stejně bodů jako dvanáctá Olomouc a jen o bod více než třináctý Zlín. Oproti Kohoutům mají však mač k dobru, oproti desáté Jihlavě dokonce dva. Situaci tak mají hráči z třetího největšího města v republice ve svých rukách.

Dvojboj na západě čeká svěřence Jiřího Janouška ml. ve čtvrtek, respektive v pátek. Jako první se junioři ukážou na ledě Karlových Varů, nacházejících se aktuálně na páté příčce. Papírově náročnější bitvou ovšem bude ta v Plzni, která ještě bojuje o první flek a v úterý se představí na hřišti posledního Kladna.

Dorost zamíří na Duklu a doma přivítá Vítkovice

Hradečtí dorostenci již dva měsíce bojují ve skupině B o pořadí pro vyřazovací část. V současné době jim v šestičlenné partě patří páté místo a soupeři nad nimi mají minimálně zápas k dobru. Minulý týden svěřenci Václava Pánka doma poprvé v nadstavbě porazili Zlín, kterému nasázeli šest branek, výhru ale v sobotním klání nepotvrdili. Ačkoliv dotáhli ztrátu 1:3, Kometě nakonec podlehli v nájezdech. To je ovšem minulost a mladší akademiky čeká nový dvojboj.

Ve čtvrtek pocestují Lvi do Jihlavy, se kterou se natrápili v první části sezóny a prvně ji skolili až v nadstavbě v polovině ledna (6:3). Dukla je na druhém místě tabulky se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Třinec, ten má však o utkání méně. Vysočané se mohou pyšnit dobrými přesilovkami; 24,24% využití je suverénně nejlepší počin ve skupině.

Jediný duel mládeže v ČPP Aréně uvidí diváci v sobotu, kdy přijedou Vítkovičtí. Hokejisté z metropole ležící na pomezí Moravy a Slezska ve druhé fázi ročníku nejprve Mountfieldu podlehli 2:3, doma mu však porážku vrátili v podobě těsného skalpu 4:3. To jim ovšem nepomohlo ke vzestupu z posledního místa skupiny, i když má Ridera v porovnání s ostatními soupeři na kontě nejvíce mačů.

Zápasový program mládežníků v následujících dnech


JUNIOŘI: 16. kolo, út 1.2.2022
HC Vítkovice Ridera Vítkovice - Mountfield HK Mountfield HK
16:00
JUNIOŘI: 34. kolo, čt 3.2.2022
HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary - Mountfield HK Mountfield HK
16:00
DOROST: II/13, čt 3.2.2022
HC Dukla Jihlava Jihlava - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
JUNIOŘI: 33. kolo, pá 4.2.2022
HC Škoda Plzeň Plzeň - Mountfield HK Mountfield HK
17:00
DOROST: II/14, so 5.2.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
12:15