Aktuální zprávy z klubu
ne 21.11.2021 | Jan Vavřina

Krajské kluby viděly v Hradci 11 gólů a výhru Lvů

V Královéhradeckém kraji působí 14 klubů pod hlavičkou Českého hokeje, Mountfield HK je jakožto jediný extraligový centrálním klubem této spádové oblasti. S ostatními 13 oddíly dlouhodobě spolupracuje, a to na všech možných úrovních. Jednou z odměn byla pro mladé krajské naděje pozvánka na utkání Tipsport extraligy. A vyšlo to náramně, malí hokejisté viděli 11 gólů a hradeckou výhru 7:4 nad Plzní.

Těch barevných hloučků malých fanoušků v hledišti si v pátek 19. listopadu nešlo nevšimnout. Kromě hradeckých dresů byly v ČPP Aréně k vidění také ty Dvora Králové nad Labem, Rychnova nad Kněžnou, Náchoda, Nového Města nad Metují, Jaroměře, Nové Paky, Opočna, Vrchlabí nebo Třebechovic. Všichni tentokrát nefandili svým klubům, ale Mountfieldu HK. A odměnou jim byl předvedený výkon i finální výsledek.

V rámci 23 dosavadních letošních utkání viděli hradečtí fanoušci 18 výher, z toho jednu jedenáctigólovou kanonádu – a právě u ní byli zástupci jednotlivých krajských klubů z řad mládežníků a jejich doprovodu. „Jde o podporu menších klubů v kraji, kterou jsme zopakovali potřetí nebo počtvrté. V součinnosti s Českým hokejem a krajským svazem se pro tyto oddíly organizují semináře a školení, využít mohly také mládežnické kempy zaměřené na individuální dovednosti jednotlivců, na které bychom chtěli navázat, jakmile to bude aktuální situace dovolovat. Kooperace s nimi probíhá zkrátka na bázi trenérské i hráčské,“ představuje spolupráci Martin Stehno.

„Co se týče volných vstupenek, jde o určitý nadstandard pro děti z menších klubů, pro které to byl velký zážitek. Na extraligový hokej se totiž nedostanou každý den. A vyšlo to výtečně, protože viděli krásný zápas a spoustu gólů. Jsem rád, že to takhle vyšlo a že tuto nabídku využily. Protože jsme měli jen pozitivní ohlasy, rádi bychom tuto akci v budoucnu znova zopakovali,“ dodává vedoucí sportovních tříd Mountfieldu HK a trenér mládeže Českého hokeje.