Aktuální zprávy z klubu
čt 2.6.2022 | Klub

Mountfield HK se zúčastní turnaje Red Bulls Salute v Kitzbühelu

Od 13. do 14. srpna bude Kitzbühel znovu hostit prestižní mezinárodní pozvánkový turnaj, který pořádá mistr win2day ICE Hockey League – EC Red Bull Salzburg a poražený finalista PENNY DEL – EHC Red Bull München. Tyto dva celky na špičkově obsazeném předsezónním turnaji doplní švýcarský mistr EV Zug a český vítěz základní části Tipsport extraligy – Mountfield HK.

Hokejoví fanoušci se znovu mohou těšit na dva nabité sportovní dny, ve kterých se tváří v tvář utkají čtyři špičkové týmy z prestižních evropských soutěží – dva ligoví mistři, jeden finalista a jeden vítěz základní části. Tyto celky se počtvrté v řadě střetnou ve Sportparku v rakouském Kitzbühelu, kde se 13. a 14. srpna postarají o jeden z highlightů předsezónního období.

I v samotném Kitzbühelu jsou očekávaní vysoká. Počtvrté v řadě se tu setká evropská hokejová elita a vymění si prvních pár úderů před startem nové sezóny, aby rozparádila fanoušky špičkovým hokejem. Turnaj přímo v srdci Tyrolska sponzorují znovu firmy Kitzbühel Tourism, Bergbahn AG Kitzbühel a EC Die Adler Stadtwerke Kitzbühel.

Hlavní trenér Salcburku Matt McIlvane k turnaji řekl: „Red Bulls Salute je pro nás vždy skvělým turnajem a představuje pro nás možnost, jak se co nejlepším způsobem připravit na základní skupinu Ligy mistrů a taky na start win2day ICE Hockey League. Moc se těšíme taky na to, že kromě Mnichova se tentokrát utkáme se dvěma novými top mužstvy – švýcarským mistrem z Zugu a českým vítězem základní části Mountfieldem HK. Turnaj se zdá být každým rokem silněji obsazen a my už se této výzvy nemůžeme dočkat.“

V minulém roce vyhrál turnaj Red Bulls Salute tým Bílí Tygři Liberec před celky EHC Red Bull München, EC Red Bull Salzburg a HC Košice.

Účastníci turnaje Red Bulls Salute

EV Zug je tradiční švýcarský klub založený v roce 1967, který loni vyhrál švýcarskou NLA potřetí v historii. Tým úspěšně obhájil svůj titul z předešlé sezóny, když ve finále neuvěřitelně obrátil sérii proti ZSC Lions ze stavu 0:3 až na konečných 4:3. Hlavním trenérem je Dan Tangnes z Norska.

Mountfield HK v loňské sezóně ovládl poprvé ve své historii základní část Tipsport extraligy, což znamená, že se počtvrté kvalifikoval do Ligy mistrů. Ve čtvrtfinále Hradec bohužel předčasně vypadl proti Mladé Boleslavi. Hlavním trenérem je Tomáš Martinec.

EHC Red Bull München je jedním z nejúspěšnějších německých týmů, mezi lety 2016-2018 vyhrál třikrát za sebou německou nejvyšší soutěž PENNY DEL. Jedním z největších klubových úspěchů byl pro Mnichov postup do finále Ligy mistrů v sezóně 2018/19. V uplynulé sezóně DEL prohrál Mnichov až ve finále, kde podlehl týmu Eisbären Berlin 1:3 na zápasy. Hlavním trenérem je Don Jackson z USA.

EC Red Bull Salzburg hraje v mezinárodní soutěži win2day ICE Hockey League a v minulé sezóně přivezl po šesti letech mistrovskou trofej zpátky do Salzburgu. Tým zažil a oslavil jednu ze svých nejlepších sezón vůbec, když do play off postoupil jako vítěz základní části. Ve vyřazovacích bojích pak vyhrál všech 12 zápasů v řadě bez porážky a stal se posedmé v historii mistrem ICE Hockey League. Hlavním trenérem je Matt McIlvane z USA.

Rozpis turnaje Red Bulls Salute

Sobota 13. srpna 2022:

  • 17:00 – Semifinále č. 1: EHC Red Bull München – Mountfield HK
  • 20:30 – Semifinále č. 2: EC Red Bull Salzburg – EV Zug
  • Neděle 14. srpna 2022:

    • 15:00 – Zápas o 3. místo: poražený ze semifinále č. 1 – poražený ze semifinále č. 2
    • 19:00 – Finále: vítěz ze semifinále č. 1 – vítěz ze semifinále č. 2

    Předprodej vstupenek na Red Bulls Salute začne 13. června

    Předprodej vstupenek na Red Bulls Salute bude k dispozici od 13. června 2022 v online obchodu EC "Die Adler" Stadtwerke Kitzbühel. Cena lístků zůstala stejná jako loni – 15 € za jednu vstupenku na jeden zápas. Permanentkáři klubů EC Red Bull Salzburg, EHC Red Bull München a EC "Die Adler" Stadtwerke Kitzbühel mají vstupenky za zvýhodněnou cenu 12 €. Prodávají se pouze vstupenky na jednotlivé zápasy, žádné balíčky k dispozici nebudou. Ve Sportparku Kitzbühel je k dispozici 936 míst k sezení, místa na stání k dispozici nejsou.

    Red Bulls Salute 2022 >> On-line prodej vstupenek