Akademie ČH
po 3.1.2022 | Anna Marie Kokrhounová

Po pauze znovu do akce! Hradecké mladíky čeká pět zápasů

Silvestrovské oslavy už dozněly a kromě A-týmu se tak do akce vrací i hradecká Akademie. Juniorka se po delší době přesouvá zpět pod Bílou věž se skvělou sérií čtyř výher v zádech. Doma vyzve tři celky – Kometu, Spartu a Kladno. Dorostenci pauzírovali už od 11. prosince, teď se ale můžou těšit na pokračování nadstavby. Na Moravě se utkají s Brnem a se Zlínem.

Juniorka odehraje trojici domácích zápasů

Juniorům se v prosinci dařilo. Odehráli čtyři zápasy a všechny zvládli ovládnout, i když měli podmínky ztíženy venkovním prostředím. Dvě vysoké výhry zapsali na začátku měsíce, kdy zdolali Chomutov 6:1 a o pět gólů porazili také Litvínov, a to 7:2. Před Vánocemi uspěli i na Slavii (4:2) a v Jihlavě (4:1). Jejich vítězná série tak čítá čtyři zápasy a do nového roku mají dobře našlápnuto. V tabulce navíc uzavírají elitní šestku s 51 body.

Tento týden se juniorka opět představí doma, a to hned ve třech zápasech. Ten první odehraje už v úterý proti Kometě. Ta se sice v tabulce nachází na osmé příčce, začíná si ale dělat ambice na vyšší pozice. Z posledních sedmi zápasů jich totiž šest vyhrála, a v zádech má navíc skalp lídra z Plzně, kterého vynulovala 3:0.

Další těžký zápas čeká Lvy i v pátek. To pod Bílou věž zamíří Sparta, která se z třetího místa natahuje po vedení tabulky a na první příčku ztrácí pouhé tři body. Avšak zatímco doma je nejlepším celkem soutěže – vyhrála tam i poslední tři zápasy – na venkovních kluzištích pokulhává. Z venkovních duelů získala jen 21 bodů z 36 možných.

Hrací týden uzavřou Východočeši v sobotu, kdy přivítají celek z Kladna. Rytíři neprožívají dobrou sezónu. Na svém kontě mají pouhých osm bodů a jsou tak jednoznačně poslední. Z 25 zápasů vyhráli jen 3 – poslední výhru slavili na konci listopadu, kdy porazili Litvínov 3:1. V prvním vzájemném duelu navíc Mountfieldu vůbec nestačili a prohráli 0:6.

Dorost se pokusí uspět na Moravě

Ačkoliv dorostenci do nadstavby nevstoupili nejlépe a po prvních dvou zápasech byli bez bodu, vypadá to, že už se stihli trochu rozkoukat. V duelu proti Jihlavě sice znovu padli, stalo se tak ale až v prodloužení. V posledním zápase navíc bodovali za plný počet, když zdolali Vítkovice 3:2. Ve skupině B se tak Lvi sice nachází na páté příčce, se čtyřmi body ale už mají ostatní celky na dosah.

Jako první se dorost utká s Kometou, a uzavře tak úvodní čtvrtinu nadstavby. Ani Moravanům se první dva zápasy nepovedly a prohráli jak s Třincem, tak s Jihlavou. Poslední dva duely ale naopak ovládli. Nejprve zdolali Vítkovice 5:1 a dařilo se jim i proti Zlínu, který porazili 6:2. Do tabulky zapsali už šest bodů a jsou třetí.

V sobotu Lvi znovu narazí na Zlín. Berani porazili Mountfield hned v úvodním duelu nadstavby, a to 3:1. Dařilo se jim i následně proti Rideře, pak ale přišel zápas proti Ocelářům, na který zlínští mladíci určitě neradi vzpomínají. Od Třince totiž dostali pořádný výprask a prohráli 1:12, neuspěli ani v posledním duelu proti Kometě 2:6. I oni tak na svém kontě mají šest bodů, což je řadí na čtvrtou pozici.

Zápasový program mládežníků v následujících dnech


JUNIOŘI: 25. kolo, út 4.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Kometa Brno Kometa
15:00
DOROST: II/5, čt 6.1.2022
HC Kometa Brno Kometa - Mountfield HK Mountfield HK
16:00
JUNIOŘI: 28. kolo, pá 7.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Sparta Praha Sparta Praha
17:00
JUNIOŘI: 29. kolo, so 8.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - Rytíři Kladno Kladno
12:15
DOROST: II/6, so 8.1.2022
PSG Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Mountfield HK
15:30