Akademie ČH
st 26.1.2022 | Jan Brůna

Po půstu čtyři mače. Juniorka i dorost se představí pod Bílou věží

Minulý týden byl na zápasy hradecké mládeže velmi skoupý. Jediný duel sehráli dorostenci, navíc venku. O to nabitější však bude rozmezí od čtvrtka do soboty, kdy obě akademické kategorie Mountfieldu HK čekají dohromady čtyři utkání. Ta mladší vyzve na domácím ledě Zlín a Třinec, k mačům juniorů přijedou pod Bílou věž Vítkovice a Olomouc.

Juniorka vyzve dvojici moravských soupeřů – Vítkovice a Olomouc

Nejstarší mládežnická kategorie předchozí týden nehrála, zápasy s Plzní a Karlovými Vary byly totiž odloženy. Proto stále platí, že svěřenci Jiřího Janouška mají na svém kontě v roce 2022 dosud šest utkání. A to s vyrovnanou bilancí tří výher a stejného počtu porážek. Ačkoliv Lvi od začátku sezóny hráli na domácím kluzišti prodloužení pouze dvakrát, v minulých dvou duelech si ho střihli v obou případech, proti Liberci došlo dokonce na nájezdy. Ty Východočeši zvládli, a tak mohli po strhujícím průběhu slavit vítězství 7:6.

S novým týdnem ale přicházejí nové výzvy a Hradecké čeká dvojice nevyzpytatelných soupeřů. Jako první přijede pod Bílou věž vítkovická Ridera, která v neúplné tabulce aktuálně okupuje jedenáctou pozici. Moravané s takřka vyrovnaným skóre (100:96) padli v posledních třech kláních, a na východ Čech se jim tak nepojede v nejlepším rozpoložení. Za zmínku ovšem rozhodně stojí, že Vítkovičtí povolí v průměru soupeři jen 30 střel, což je v této statistice řadí k těm lepším.

V sobotu krátce po poledni se Mountfield střetne s Olomoucí, která má stejně bodů jako tým z Ostravy. Juniorka Kohoutů v minulém mači podlehla Spartě 1:3 a předchozí výhře nad Slavií předcházela dvě vysoká inkasování a byly z toho prohry 0:6 a 1:5. Pozor by si ale mladí Lvi měli dát na přesilovky Mory; využití 18,13 % není vůbec špatné.

Dorost chce opustit poslední místo skupiny. Čekají ho Zlín s Třincem

Nadstavba se pro svěřence Václava Pánka zatím nevyvíjí podle představ. Z osmi utkání vyhráli dorostenci jen dvě, přičemž na venkovních kluzištích ještě neuspěli. Jediná dvě vítězství jsou tudíž domácí proti Vítkovicím (3:2) a Jihlavě (6:3). Po skalpu Dukly se ovšem zrodil nezdar na ledě Ridery, kde mladší akademici nestačili těsným poměrem 3:4 a domů odjeli s prázdnou.

Po odloženém mači s Kometou tak další střetnutí čeká na Lvy ve čtvrtek proti Beranům. Ti jsou v neúplné tabulce čtvrtí s jasně záporným skóre 20:34 a ze všech mužstev skupiny B mají nejhorší oslabení. Mountfield v druhé části ročníku zatím Moravané v obou případech porazili – nejprve 3:1 a následně 4:2. Jak dopadne třetí vzájemný souboj?

Těžký kalibr přijede pod Bílou věž v sobotu. Třinec jakožto lídr skupiny dotáhl do vítězného konce sedm z osmi duelů a po poslední výhře 5:2 pojede do východočeské metropole v dobré náladě. Vzájemný mač zvládli lépe Oceláři, kteří po vítězství 5:3 odvezli z Hradce všechny body. Tým, jenž má na chlup stejné využití přesilových her jako Mountfield, se pyšní vysokou úspěšností oslabení, která činí 91,67 %.

Zápasový program mládežníků v následujících dnech


DOROST: II/11, čt 27.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - PSG Berani Zlín Zlín
17:15
JUNIOŘI: 35. kolo, pá 28.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
15:00
JUNIOŘI: 36. kolo, so 29.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Olomouc Olomouc
12:15
DOROST: II/12, so 29.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
16:00