Aktuální zprávy z klubu
so 28.5.2022 | Redakce

Přednáška o finanční gramotnosti pro hráče A-týmu i juniory

Dluhopisy, akcie, podílové fondy, zlato, nemovitosti, kryptoměny, umění a spoustu dalších investičních a ekonomických pojmů bylo možné v nedávné době slyšet ve VIP prostorách ČPP Arény. Pro hráče z řad A-týmu i mládeže totiž byla připravena přednáška týkající se finanční gramotnosti. Ta pomohla hokejistům rozšířit obzory v další tématu. Nedávno se totiž vzdělávali například v oblasti životosprávy a zdravé výživy.

Projektor v zázemí hradeckého stadionu obvykle promítá různé herní situace, ukázky zápasů, sestřihy přesilovek i oslabení. A hráči pečlivě naslouchají taktickým pokynům a připomínkám trenérů. Tentokrát na stejném místě věnovali pozornost úplně jinému tématu. Ale takovému, které se týká každého jednotlivce – financím.

Během půlhodinového přednesu zazněly z úst přednášejícího Martina Hostáka ze společnosti Wood & Co informace o základních i pokročilých ekonomických termínech, aby hokejisté A-týmu i junioři o tomto důležitém oboru získali více informací. Nezřídka se totiž stává, že profesionální sportovci v útlém věku nemyslí na zajištění budoucnosti a tím pádem nenakládají se svými prostředky tak, jak by měli.

A právě těmto situacím se snaží hokejová komunita včetně Mountfieldu HK předejít – snaží se vzdělávat své členy ve zdánlivě mimohokejových oborech, které se však nejrychlejší kolektivní hry bezprostředně týkají.