Aktuální zprávy z klubu
st 1.3.2023 | Tomáš Kalas

Šestý ročník univerzitního derby se blíží! Potvrdí Lvi dominanci?

13. prosince 2018. Přesně v tento den se odehrálo poslední univerzitní derby v rámci bitvy o východní Čechy. Hradecká univerzita tehdy odjela z Pardubic s výhrou 6:2, poté se ale oblíbená studentská akce i vlivem koronavirové pandemie odmlčela. Teď se ale vrací na scénu! 4. dubna 2023 od 18:00 totiž proběhne šestý ročník univerzitního derby a pořádat jej budou Hradečtí. To ale není všechno. Po skončení derby totiž proběhne neméně oblíbená afterparty v Denoche Music Hall. Vstupenky si můžete již nyní v předstihu zakoupit na tomto odkazu.

V historii vzájemných duelů je na tom jednoznačně lépe UHK. Ta prohrála totiž jenom jednou, v roce 2016 na pardubickém ledě, kde padla 2:6. Z poměrně jednoznačných výsledků se vyjímá pouze utkání v roce 2015. Dramatický duel totiž skončil po šedesáti minutách 4:4, a tak se muselo jít až do prodloužení, které ovládli Hradečtí a obhájili pohár. Derby se navíc těší tradičně velké oblibě studentů, návštěvnost totiž nikdy nepadla pod dva tisíce diváků!

V dresu obou celků nastupovali studenti, kteří jsou dnes již pevnou součástí extraligových či prvoligových týmů. Z Pardubic to byl například Patrik Poulíček, současný kapitán Pardubic, v dresu UPCE se představil také Daniel Voženílek, jenž aktuálně nastupuje za Třinec. Za hradeckou univerzitu pak zapsali start nejen René Piegl a Štěpán Matějček, kteří v současnosti nastupují za prvoligový Kolín.

Letos však ještě není známo, kdo bude hájit barvy obou univerzit, na hradecké straně připadá v úvahu start Martina Štohanzla, který je studentem UHK a má za sebou 53 extraligových startů. Jisté ale je, že potřetí v historii bude tuhle tradiční bitvu hostit ČPP Aréna, neboť v pořadatelství se obě vysoké školy, resp. města, střídají.

ČPP Aréna bude rozdělena na dvě poloviny. Hradecká univerzita bude mít své sektory za trestnými lavicemi (tedy sektory A, B, C, D, E F, G, H, SV a SZ), zatímco ta pardubická za střídačkami (sektory J, K, L, M, N, O, S, R, JV a JZ). Vstupenky budou k dostání online, v den zápasu pak na pokladnách zimního stadionu od 16:30, tedy hodinu a půl před začátkem duelu. Cena je stanovená na 150 Kč. Po utkání proběhne tradiční afterparty v Denoche Music Hall na severu města, jejíž přibližný začátek je naplánován na 21:00. Lístky na tuto akci budou v prodeji pouze před akcí přímo v klubu, vstupné je 130 Kč.

Více informací naleznete na derbyuniverzit.cz