Aktuální zprávy z klubu
po 2.11.2020 | Jan Vavřina

Skvělá zpráva. Extraligový hokej se (snad) znovu rozjede

Informace, na kterou čekaly extraligové kluby dlouhé týdny, je konečně na světě. Vláda České republiky na svém pondělním jednání schválila záměr, jehož cílem je obnova profesionálních sportovních soutěží, a to za splnění přísných hygienických podmínek. Tréninky ve vnitřních prostorách by měly být umožněny od středy 4. listopadu, více informací bude oznámeno na úterní tiskové konferenci Národní sportovní agentury, která začíná v 10:00.

Příprava hradeckých hokejistů se nadále komplikuje, konečně však v pozitivním slova smyslu. Plánované soustředění v Německu zrušila hostitelská strana, páteční trénink v Dobříši zase zhatilo nepříznivé počasí. V úterý 3. listopadu měla družina Vladimíra Růžičky vyrazit na trénink do polské Svídnice, i tato cesta byla zrušena. Důvodem je informace, která byla zveřejněna v pondělí vpodvečer – od středy by se totiž sportovci mohli začít připravovat ve svých halách.

Tuto informaci přijal hokejový klub Mountfield HK i jeho generální manažer Aleš Kmoníček s radostí. „Jsem moc rád, že jsme byli vyslyšeni a kluci mohou konečně oficiálně „do práce“ na led. Začneme se velmi intenzivně připravovat na start extraligy, který by se měl předběžně uskutečnit o tomto víkendu. V úterý si počkáme na tiskovou konferenci NSA, kde by měly být specifikovány další požadavky společné přípravy a poté budeme mít v rámci představenstva APK videokonferenci, kde si řekneme již konkrétní termíny a podmínky ke startu TELH včetně nového herního rozpisu. Pokud se na tom shodneme i v rámci celé extraligy, můžeme o víkendu začít, což je vlastně i náš cíl,“ prozrazuje podrobnosti.

Zákaz trénování ve vnitřních prostorách platil od 12. října původně na dva týdny, nakonec se ještě minimálně o jeden další prodloužil. Nyní se však zdá, že by mohly vysvitnout lepší časy. To potvrdil na tiskové konferenci také ministr zdravotnictví Jan Blatný. „Profesionální sportovci mají sport jako své zaměstnání a chceme jim tuto práci umožnit. Je zde veliká výhoda a rozdíl oproti ostatním aktivitám v tom, že je možné tyto skupiny izolovat uvnitř uzavřených sportovišť. Zároveň budou podrobeni velice přesně definovaným opatřením,“ pronesl v pondělí na setkání s novináři.