Aktuální zprávy z klubu
po 14.3.2022 | Petr Koval

Výkonnostní progres. Lvi v EHL skončili před branami čtvrtfinále

Po 14. a 9. pozici v předchozích sezónách si čtveřice zástupců Mountfieldu HK vytyčila v rámci ENYAQ Hockey League jasný cíl – pokořit bránu play off. A to se také povedlo! Třetí ročník EHL skončil pro hradecké gamery historicky nejlepším umístěním. Ze sedmého místa po základní části si totiž odbyli premiérovou účast ve vyřazovacích bojích. Na vytoužený postup do čtvrtfinále to ale těsně nestačilo. Konečnou stanicí bylo předkolo, kde Hradec podlehl Plzni 2:3.

Hradec Králové v ENYAQ Hockey League reprezentovala čtveřice hráčů se zkušenostmi rovněž s aktivním hokejem. V čele stál David „Willy9“ Voňka, jenž je v týmu již třetím rokem. Bývalého hradeckého juniora pak doplnilo trio debutantů – kapitán juniorů Jaroslav „Kasparos13“ Kašpar a hokejoví brankáři Jakub „Mozaps“ Možný s Jeronýmem „Stisz“ Žiakem.

Ti ze čtrnácti utkání v základní části vybojovali osm výher a se ziskem 24 bodů zapsali historicky nejlepší výsledek hradeckých barev od počátku EHL. Ze 7. místa vyzvali v předkole tabulkově hůře postavenou Plzeň. Se Škodovkou se Východočeši v první části sezóny střetli na konci ledna. Vyrovnaný duel zvládl lépe tým z královského města, když zvítězil 3:2.

V play off už však tento výsledek nepotvrdil. Západočeši stejným poměrem oplatili kvartetu Lvů lednovou porážku a zvítězili 3:2. Hradec v prvním duelu padl 2:3, stav série srovnal po výhře 4:2 kapitán David „Willy9“ Voňka. Následovaly další dvě porážky (2:4 a 2:3), a tak v posledním utkání série už bylo jasné, že se Mountfield s ročníkem loučí. Přesto ještě duo Jaroslav „Kasparos13“ Kašpar a Jeroným „Stisz“ Žiak dokázalo snížit, když 4:1 porazilo dvojici „doublemaca“ a „pizzaluk“. Na postup do čtvrtfinále to už ale nestačilo. Nicméně i tak je pro Mountfield účast v předkole dobrým povzbuzením do následujícího ročníku.