Aktuální zprávy z klubu
pá 22.7.2022 | Šimon Zemánek, Jan Vavřina

Z tropů do zimy. A-tým zahájil společnou přípravu na ledě

V pátek dopoledne vyjelo na led malé haly ČPP Arény 27 hráčů z pole a 4 brankáři. A-tým Mountfieldu HK tak zahájil přípravu na blížící se sezónu. K vidění byly i nové posily, včetně té nejčerstvější – Olivera Okuliara. Hráči si na první společné jednotce procvičili střelbu, powerskating nebo hru 5 na 5. Po volném víkendu bude následovat maraton dalších tréninků.

Královéhradečtí hokejisté se vrátili na led po dlouhé letní pauze. Jak to tak bývá, hráči se po náročných trénincích na suchu na led velmi těšili, což potvrzuje asistent trenéra Petr Svoboda. „První tréninky jsou od toho, aby si kluci zvykli na výstroj a nabrali trošku kondici. Nám trenérům se líbilo, že se v některých momentech už trošku jiskřilo, mělo to drajv. Někteří hráči byli na ledě už ve čtvrtek individuálně, vyzkoušet si brusle a výstroj. Myslím si, že všichni se opravdu těšili, obzvlášť v těch vedrech, co teď jsou, aby se trochu zchladili,“ komentuje aktuální dění.

Takřka dvouhodinového tréninku, který rozpůlila úprava ledové plochy, se zúčastnili všichni členové A-týmu, a to včetně nejnovější akvizice Olivera Okuliara. Jeho příchodem je kádr prakticky uzavřen. Jediný otazník visí nad Šimonem Marhou – tomu byla nabídnuta hráčská smlouva, klub nyní vyčkává na reakci hráče, resp. jeho zástupce. „Kádr máme letos trošku širší, což je potřeba vzhledem k tomu, že nás čeká hodně zápasů. Hlavně v prvních měsících bude program opravdu velmi nabitý. Se šířkou kádru jsme tedy spokojeni,“ zamýšlí se člen trenérského štábu.

Po pátečním seznámení s ledovou plochou následuje volný víkend. A pak? Série desítek tréninků, často i dva v jednom dni. A jejich součástí bude spousta bruslení, práce s holí, ale také taktické pokyny. „Další tréninky chceme směřovat k hernímu systému, protože máme pár nových kluků, tak aby si to všechno sedlo a byli jsme připraveni na Ligu mistrů, která nás zanedlouho čeká,“ pokračuje součást hradeckého realizačního týmu.

Ještě před ostrými duely mají Lvi na programu několik přípravných zápasů. Proti zahraničním týmům z Rakouska, Německa nebo Slovenska. Další atraktivní mančafty přijdou na řadu právě v CHL. „Zahraniční soupeři jsou vždy dobrá zkušenost. V extralize se už mančafty dost znají, takže i pro kluky to je příjemná změna. Určitě nás to hodně prověří, na to se těšíme. Hned na úvod skupiny nás bude čekat těžký zápas s Frölundou. Uděláme všechno proto, aby se nám podařilo postoupit ze skupiny,“ doplňuje Svoboda.

Podobná slova volí také Aleš Jergl, který pod Bílou věží načne svou čtvrtou sezónu. „Na Ligu mistrů se moc těšíme! Je to takové zpestření léta a určitě budeme chtít uspět tak jako v naší poslední sezóně v CHL,“ vyhlíží nadcházející týdny a měsíce. Ale zpět do současné doby a do malé haly ČPP Arény. Jak se mu zamlouvala úvodní jednotka na ledě? „Bylo to super, protože letní příprava je pro všechny fakt náročná. Takže jsem určitě rád, že jsme už zase konečně zpátky na ledě,“ nezastírá svou radost. Ten se mimochodem už bruslí nemohl očividně dočkat, na trénink i rozhovor totiž dorazil v těch kolečkových.

V letní pauze se v Mountfieldu HK událo několik příchodů i odchodů, kádr ale zůstal z velké části pohromadě, což rodák z Kroměříže kvituje. „Nějaké změny nastaly, ale de facto jsou tady skoro všichni, co tu byli minulý rok. A myslím si, že noví kluci mezi nás dobře zapadnou,“ odhaduje hráč, který do nového ročníku vstoupí už jako ženáč. Během letní pauzy totiž stihl uzavřít sňatek s partnerkou Karolínou. „Bylo to super. Zároveň takové zpestření léta, proběhlo to všechno skvěle v malém rodinném kruhu. Bylo to pro nás samozřejmě něco úplně nového, ale moc jsme si to užili,“ odbočuje od hokeje závěrem osmadvacetiletý forvard.

Fotogalerie