Aktuální zprávy z klubu
po 19.12.2022 | Redakce

Začíná esportová extraliga! Hradečtí začnou proti Třinci

Další ročník ENYAQ Hockey League je za dveřmi a nově složená trojice hradeckých NHL gamerů již netrpělivě vyhlíží své úvodní zápasy. Los ale nemají snadný. Už 19. prosince se v prvním kole postaví silnému Třinci, jednomu z favoritů na celkové vítězství. Do Vánoc se pak ještě stihnou utkat s rivalem a dvojnásobným mistrem z Pardubic.

Po loňském překvapivém vyřazení v předkole play-off, kdy Mountfieldu vystavila stopku plzeňská Škodovka, se soupiska dočkala dvou změn. Klub nadále nebudou reprezentovat Jakub "MozaPS" Možný, který letos oblékne dres Olomouce, a Jeroným "Stisz" Žiak. Stávající duo David "Willy9" Voňka a Jaroslav "Kasparos13" Kašpar doplní posila právě od přemožitelů z Plzně – Lukáš "pizzaluk" Picek.

Cíl pro nadcházející sezonu je jednoznačný, postoupit mezi nejlepší osmičku a poprvé si zahrát čtvrtfinále play-off. S touto fází turnaje má zatím zkušenost pouze Pizzaluk. Po napínavém souboji s Hradcem, který rozhodovalo až poslední, páté, utkání, si ale s jeho Plzní hravě poradil Litvínov. „Vyřadit svůj oblíbený tým v play-off není snadné. Postup do TOP8 mě potěšil, raději bych ho však oslavil v hradeckém dresu,“ říká nová akvizice pro letošní ročník.

V úvodních kolech čeká hráče křest ohněm. Jen stěží si lze představit těžší dvojici soupeřů než Třinec a Pardubice. Na soupisce obou týmů totiž nalezneme české reprezentanty. U Ocelářů je to Josef "pepcastachurcik" Stachura, u pardubického Dynama pak Adam "Dzouvi" Menšík. „Úvodní kola budou rozjezd do velmi strmého kopce. Oba hráči patří mezi světovou elitu, na eWC (esportové mistrovsví světa) navíc vybojovali senzační bronzovou medaili,“ dodává Pizzaluk.

Na rozdíl od většiny účastníků EHL nejsou Lvi aktivní jen na virtuálním ledě. Willy a Kasparos hrají i reálný hokej. Bok po boku nastupují za HC Jaroměř v krajské lize. V mládežnických kategoriích navíc oba nastupovali i za Mountfield. „Doufáme, že se nám i přes časovou náročnost podaří skloubit skutečný hokej s tím virtuálním a budeme podávat kvalitní výkony,“ věří mimo jiné hradecký mládežnický trenér Kasparos.

Výsledky hradeckých gamerů lze sledovat na webových stránkách esporthokej.cz, kde najdete i kompletní tabulku a rozpis. Úvodní kolo začíná 19. prosince v 17:00.