Ohlasy k zápasu
so 23.3.2024 | Jan Brůna

Dokázali jsme vzdorovat gigantovi, ví po konci Oliver Okuliar

Bolí to, ale hradečtí hokejisté se nemají za co stydět. Proti Pardubicím sehráli pět vyrovnaných utkání, vždy rozhodoval jediný gól. A po výsledku 3:2 v pátém čtvrtfinále je konec. Nechyběl u toho ani Oliver Okuliar, který se sice střelecky neprosadil, jeho příspěvek, stejně jako ostatních, ale byl vidět. Jaké jsou pocity hned po zápase? A bude vůbec slovenský šikula potřebovat od hokeje pauzu?

Olivere, po další těsné prohře a vypadnutí je to pro Hradec hořké. Přesto, jaká to byla série?
Je to tak, bylo to těsné a rozhodovaly detaily. Zavládl smutek. Takovému gigantovi v Česku jsme dokázali vzdorovat naší urputnou hrou. Se*e mě to, řeknu to narovinu, jak to je. Asi tak bych to zhodnotil.

Hra byla ve všech zápasech vyrovnaná. Co tomu chybělo?
Chyběl vždy gól, nějaký šťastný odraz. Nebyli jsme o nic horší, ale samozřejmě soupeř vyhrál zaslouženě, o tom žádná. Bojovali jsme, musíme si to s trenéry vyhodnotit, co udělat lépe, abychom v play off zdolávali i takové giganty.

Všichni jste si ale sáhli na dno…
Každý podal super výkon a jsme vděčni, že jsme je takhle potrápili. Každý chce postoupit, my jsme tentokrát smutní. Vypadli jsme a je konec.

„Natolik to miluji, že si v neděli pustím play off.“

#8 Oliver Okuliar (o „pauze“ od hokeje)

Mrzí hodně, že váš gólový příspěvek v sérii chyběl?
Nechci chodit okolo horké kaše. Statistiky hovoří jasně, že jsem v této sérii byl nulový. Odvedl jsem si nějakou práci, ale na góly to nešlo. Bylo to těžké, soupeř o mně věděl. Musím se s tím vypořádat, za nic se neskrývám. Vím, že jsem týmu body nepomohl, ale už je po sérii… Mám tu podepsáno na další rok. Jsem hráčem Hradce a tak jsem nastaven.

Nyní je asi hlavní si odpočinout. V květnu je pak mistrovství světa…
Kdyby mi zavolali, velmi rád bych zabojoval o sestavu. Uvidíme, jak to bude. Teď je chvilka po zápase, ale určitě bych byl rád.

Budete nyní potřebovat od hokeje úplnou pauzu?
Jak se znám, myslím, že se spíš budu dívat na hokej v televizi (směje se). Hokej mě baví natolik, že bych na něj dokázal koukat i ho hrát každý den. Nějaké limity samozřejmě jsou a pachuť občas mám, ale natolik to miluji, že si v neděli pustím play off.