Preview k zápasu
so 21.10.2023 | Tomáš Prodělal

Konečně znovu doma! Lvi chtějí zabrat v repríze jarního semifinále

Svěřenci Tomáše Martince za sebou mají sérii tří venkovních zápasů, ze kterých vytěžili dva body. V posledním duelu s Plzní měli sice herně navrch, Indiáni však školili z produktivity a zvítězili 3:2. Lvy může těšit alespoň fakt, že se po dvou týdnech představí znovu doma. Pod Bílou věž zavítají Vítkovice, které mají po loňském play-off na Hradec mimořádně spadeno. Uspěje Mountfield i tentokrát? Utkání začíná v nedělních 16:00.

PatrikZdráhal
Osmadvacetiletý odchovanec Vítkovic se přes hostování v Plzni dostal do Litvínova, kde vyrostl až do reprezentačního dresu. Vloni jako asistent zaznamenal 33 bodů v 52 duelech a rozhodl se pro nabídku z týmu Luleå HF. Ve Švédsku se ale nedokázal prosadit a dal přednost návratu do mateřského klubu.

Ridera zatím marně hledá loňskou formu

Po loňské sezoně, která pro Ostravany skončila prohranou sérií, jež byla delší než filmy Christophera Nolana, s Hradcem, se vedení muselo vypořádat s poměrně velkým odlivem hráčů. Nejvýznamnější ztrátou je jistě maskovaný fantom posledních let Aleš Stezka, který zkusí získat místo u Krakenů ze Seattlu. Za velkou louži se vydal rovněž obránce Patrik Koch, toho si pro změnu vybrala Arizona. Novou smlouvu nepodepsali ani Jan Bernovský s Danielem Krenželokem, ti našli nové domovy v Karlových Varech a Porubě. Definitivní sbohem dal také trojlístek útočníků. Nejvýznamnějším z nich byl Rostislav Marosz, který se přesunul na Slovensko. Zpod vysokých pecí po dvou letech odešel také Tobias Lindberg a Richard Jarůšek, ten se nakonec upsal Kladnu.

Místo nového pána brankoviště by měl obsadit muž, který se v dubnu velmi výrazně zasadil o to, že na finálovém programu nebylo ocelářské derby – Matěj Machovský. Vítkovickým se dále podařilo získat Stuarta Percyho, který přišel z Budějovic s nálepkou ofenzivního esa na pozici obránce. Podobně na tom měl být také Jan Káňa, ten se však v tomto týdnu přesunul zpět do Olomouce. Jako náhrada přišel Patrik Zdráhal vracející se do mateřského klubu po krátké epizodě ve Švédsku. Dále se na soupisce objevil Vojtěch Zeleňák, který vloni hájil barvy Frýdku-Místku. Do extraligy se rovněž vrátil francouzský reprezentant a hokejový cestovatel Valentin Claireaux.

Začátek nového ročníku by se dal u svěřenců Miloše Holaně rozdělit na dvě části. Tou první je Liga mistrů, kde Ostravané nadělovali jeden debakl za druhým a postoupili do osmifinále, ve které vyzvou Lahti. V domácí soutěži je to však jiná písnička. Za prvních šest utkání zapsali Vítkovičtí výhru pouze jednou, když zvítězili v Boleslavi 4:2. Nepovedený start sezony nelibě nesli také fanoušci, kteří svou nespokojenost vyjádřili vzkazem v ochozech. Ten zabral a Moravané přehráli Olomouc v prodloužení. Od té doby mají hokejisté s rytířem Vítkem na prsou v šesti zápasech vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek. Od ideálu jsou však ještě vzdálení. Pod Bílou věž přijedou z rozjetého Litvínova, který ani oni nedokázali zastavit a padli 3:6.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách a ve fanshopu. V nové říjnové verzi naleznete představení soupeřů, rozhovor s Tomášem Pavelkou, plakát Patrika Bartošáka, vzpomínání na extraligu před třiceti lety a zkrátka vše podstatné, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže o hraný puk!

Sestavy z minulého utkání