Preview k zápasu
včera | Tereza Medková

Lvi vyrazili na turnaj do Německa. Ve čtvrtek vyzvou Norimberk

Po vydřeném vítězstvím nad Slovanem Bratislava se A-tým ve středu přesouvá k západním sousedům do Německa, kde odehraje dva zápasy v rámci turnaje v německém Straubingu. Scénář úterního utkání byl v celku dost podobný jako v Bratislavě. Hradec se jako první zmocnil vedení, hosté otočili skóre ve svůj prospěch, ale konečná část utkání tentokrát dopadla lépe pro Lvy, kteří zdolali Slovan 6:3. Navázat na vítězství a bojovat o triumf na Gäuboden Cupu mohou svěřenci Tomáše Martince již ve čtvrtek – od 14:30 proti Norimberku.

„Němci? Styl hokeje je úplně jiný a více se útočí. Já i tým se ale těšíme!“

#92 David Šťastný (o turnaji v Německu)

Královéhradečtí hokejisté si v úterý spravili chuť poté, co třikrát v řadě podlehli svým soupeřům – Spartě, Boleslavi a Slovanu Bratislava. To vše je minulostí a Východočeši teď už mohou s klidem vyhlížet Gäuboden Cup ve Straubingu. Co od něj očekává útočník David Šťastný? „Minulý rok jsme odehráli zápas proti německému Eisbären Berlín, takže trochu víme, do čeho jdeme. Každopádně styl hokeje je úplně jiný a více se útočí. Já i tým se ale těšíme. Budeme hrát svoji hru a věřím, že můžeme uspět,“ líčí autor dvou branek, které pomohly týmu v přestřelce se Slovanem zvítězit.

Přípravných utkání ubývá a ostrá extraligová sezona se blíží rychlostí blesku. Hokejisty Hradce čeká turnaj v Německu, duel v Mladé Boleslavi a domácí generálka proti Ingolstadtu. Do toho taky akce s fanoušky 2. září v Parku Na Větvi. „Bylo důležité vyhrát proti Slovanu, abychom měli pozitivně nastavené hlavy do Německa. Myslím, že tam odehrajeme kvalitní utkání a bude tam dobrá atmosféra, na kterou se těšíme. Doma nás pak čeká Ingolstadt, se kterým se možná potkáme i na turnaji. Zápasy se zahraničními soupeři jsou pro nás zajímavé. Je to jiný styl hry, který si můžeme vyzkoušet,“ popisuje rodák z Přerova.

Turnaj by mohl hráčům pomoci nejen ke zlepšení v hře, ale i ve stmelení party. Přece jen se tým Hradce přes léto poměrně výrazně obměnil. „Tyhle vícedenní výjezdy jsou super. Máme možnost společně něco podniknout, jelikož mezi zápasy je den volna. Je potřeba aby kluci, kteří jsou tu noví cítili, že patří do kabiny. Doufám, že naši partu stmelíme ještě víc,“ uzavírá útočník, který v Mountfieldu HK začíná druhý rok.

Rozpis hradeckých zápasů na Gäuboden Cupu


Turnaj (Straubing), čt 29.8.2024
Nürnberg Ice Tigers Norimberk - Mountfield HK Mountfield HK
14:30
Turnaj (Straubing), so 31.8.2024
Straubing Tigers/ERC Ingolstadt Straubing Tigers/ERC Ingolstadt - Mountfield HK Mountfield HK
14:30/18:00
NiklasTreutle
Zkušený třiatřicetiletý brankář chytá doma v Norimberku již od sezony 2017/18, dlouhou dobu patřil také do kádru reprezentace Německa, se kterou absolvoval tři světové šampionáty.

Norimberk? Jen dva přípravné duely!

Ice Tigers zatím odehráli dvě přípravná utkání. Na první zápas museli odcestovat ven a utkali se s druholigovým EHC Lausitzer Füchse, nad kterým zvítězili pohodovým výsledkem 5:0. Doma poté vyzvali rakouský celek EHC Black Wings Linz, kterému ale podlehli 1:4. V plánu teď mají Gäuboden Cup, který odstartují právě proti Mountfieldu HK. O dva dny později si jeden z týmů zahraje finále a druhý se pokusí obsadit alespoň třetí příčku. Soupeřem bude vždy jeden z dua ERC Ingolstadt nebo domácí Straubing Tigers.

Po turnaji čekají Norimberk ještě čtyři přípravná utkání a poté budou očekávat start DEL. Do nové sezóny nastoupí s útočníkem Eugenem Alanovem, který se po čtyřech sezonách, které strávil v Düsseldoru, Iserlohnu a Frankfurtu, vrátil zpět do Norimberku. Za zmínku také stojí nová posila týmu Will Graber, který odehrál dvě sezóny za Ässät nebo mladý Kanaďan Jeremy McKenna, který doplní útočné řady a může využít své zkušenosti z AHL, kde odehrál přes 100 zápasů. Pro Hradecké se jedná o první souboj s Norimberkem od účasti v CHL v sezoně 2018/19, kdy v obou případech uspěl těsně německý tým (2:1 a 4:3p).

Sestava Mountfieldu HK z posledního utkání

Praktické informace pro fanoušky

  • Prodej vstupenek: Fanoušci, kteří se chystají vyrazit podpořit Lvy do Straubingu čeká cesta k zhruba šestitisícové aréně s názvem Eisstadion am Pulverturm (Am Kinseherberg 23, 94315 Straubing, Německo), vstupenky jsou v on-line prodeji skrze klubový web Straubingu v podobě celodenních balíčků na obě utkání (ve čtvrtek od 14:30 Norimberk vs. Hradec & 19:30 Straubing vs. Ingolstadt), sobotní program se bude odvíjet od čtvrtečních výsledků, přičemž Straubing odehraje v každém případě večerní utkání od 18:00. Prodej vstupenek by měl být k dispozici i na místě.
  • Platba v aréně a parkování: Pokud se fanoušci vydají k aréně, tak dle informací od pořádajícího klubu nemusí mít strach o parkování, v prostoru zhruba 200 metrů od stadionu je dostatek parkovacích míst. Výjezdníci rovněž nemusí mít strach z plateb na stadionu, k dispozici bude platba kartou.
  • Stream z turnaje: Podle všeho by z turnaje ve Straubingu neměl být k dispozici stream pro fanoušky.