Aktuální zprávy z klubu
ne 2.4.2017 | Klub

24 březnových gólů pro Radima. Kolikrát bude Hradec skórovat pro Matýska?

Čtyřem hendikepovaným dětem už Mountfield HK spolu s fanoušky pomohl, charitativní projekt s názvem Skóruj pro... ale pokračuje i v měsíci dubnu! Ve třetím měsíci v roce skórovali všichni společně pro Radima Bráta, nastříleno pro něj bylo 24 gólů. Během dubna se na pomoc může těšit Matýsek Remeš.

Se startem prosince rozjel hokejový klub Mountfield HK charitativní projekt Skóruj pro... Každý měsíc je věnován jednomu z hendikepovaných dětí, poslední měsíc v roce 2016 skórovali hráči i fanoušci Hradce Králové pro pětiletého Františka Jančuru, v lednu 2017 zase pro Pepíka Jíru, v únoru pro Vojtu Obršála a v březnu pro Radima Bráta.

Během osmi březnových zápasů nastříleli hradečtí hokejisté 24 gólů, za které bylo vystaveno 24 unikátních kotoučů. A po všech se rychle zaprášilo, každý byl velmi rychle zarezervován. Všechny získané prostředky za měsíc březen tak poputují na konto Radima Bráta.

Skóruj pro Matýska i ty!

Jaký je princip celé akce, kterou podpořila společnost eSports.cz? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, vystaví klub jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk si můžete za 1 000 Kč pořídit, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Každý puk si můžete zarezervovat pár vteřin poté, co některý z hradeckých hráčů vstřelí gól, a to na webu Mountfieldu HK v sekci Skóruj pro... Navíc k puku obdržíte dvě vstupenky na vybrané domácí utkání a také fotografii, na které budete s celým A-týmem. Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

Příběh Matěje Remeše

Matýskovi je téměř 5 let a má problémy s komunikací. Se svým okolím se slovně nedorozumí, používá pouze gesta, některá si i sám tvoří. I přes veškerou snahu rodiny jsou pokroky velmi pomalé, za každou vyslovenou slabikou jsou hodiny a hodiny obtížné práce. Maminka stále čeká na jeho první větu, moc ráda by od Matýska slyšela obyčejně zavolání „mami“.

Pro Matýska se nabízelo jediné možné řešení dané situace – návštěva speciální školky. Rodina však bydlí 75 km od Hradce Králové a nebylo možné, aby denně Matýsek dojížděl. Jedinou možností bylo, aby byl na internátě tři dny v týdnu. Naštěstí si ve školce rychle zvykl a již jsou vidět první pokroky.

Získané peníze by maminka využila na léčebnou a rehabilitační péči a na dopravu do Hradce Králové za Matýskem.

Skórujte spolu s A-týmem pro pětiletého Matýska, ať brzy zavolá „mami“!