Akademie ČH
st 9.10.2024 | Tereza Medková

Další týden, další utkání! Co má v plánu hradecká akademie?

Mládežnické soutěže se přehouply do druhého měsíce a na tempu neubírají. Svěřenci Martina Vágnera a Jana Zachrly vyzvou v pátek Zubry a v sobotu Berany. Na Moravě budou chtít získat cenné body do tabulky. Dorostenci mají možnost navázat na dvě výhry, které si o víkendu připsali, a o to se mohou pokusit na domácím kluzišti proti Zlínu. Stejně jako juniory i devítku čeká dvojzápasový víkend, kdy poměří síly s oběma zástupci pražských S. Pojďme si jednotlivé soupeře představit.

Junioři míří na venkovní led, utkají se s Přerovem a Zlínem

V uplynulém týdnu junioři zaznamenali jednu výhru ze dvou zápasů, které odehráli v ČPP Aréně. V pátek se utkali s českobudějovickým Motorem, proti kterému sice předvedli bojovný výkon, ale nevstřelili gól a prohráli tak 0:5. O den později je čekal vyrovnaný souboj s plzeňskou Škodovkou, kterou po samostatných nájezdech porazili 1:0. O vítězný gól se postaral slovenský útočník Alex Gašo. V tabulce se Hradečtí nacházejí na 9. místě a zabojovat o vyšší příčky mají možnost už tento týden. Soupeři jim budou Přerov a Zlín.

Junioři z Přerova mají velice těžký vstup do sezóny. Momentálně se nacházejí na spodu tabulky a zatím nevyhráli ani jeden mač. Z devíti zápasů dokázali dva dotáhnout až do samostatných nájezdů, a to proti Litvínovu a Spartě. V týmu minulý týden řádila viróza a kvůli tomu byli Moravané nuceni odložit utkání proti Liberci a Mladé Boleslavi. Nejproduktivnějším hráčem Zubrů je útočník Jan Hanák, který zatím vsítil čtyři branky a zaznamenal tři asistence.

Po úspěšném vstupu do sezóny teď prožívají zlínští junioři špatné období. Za sebou totiž mají šňůru pěti proher v řadě. Minulou sobotu se utkali s Bílými Tygry, proti kterým padli 1:6. Jedinou branku vstřelil Martin Holba, který se v tabulce statistik nachází na druhém místě (3+7). Před ním je obránce Matěj Zavřel se svými 12 body. V neděli je čekala Mladá Boleslav, které Ševci podlehli 2:6 i přesto, že na brankáře vyslali 31 střel.

Dorost hostí Berany ze Zlína

Hradecký dorost se může pyšnit prvním místem v tabulce skupiny B. Důležité bude pokračovat v dobrých výkonech, přeci jen sezóna je teprve na začátku. Svěřenci Jiřího Janouška mladšího za sebou mají úspěšný týden na venkovním ledě. Ve čtvrtek se utkali s Přerovem, kterému v první třetině nasázeli tři góly a nakonec zvítězili 4:1. V sobotu vyrazili Lvi k sousedům do Pardubic, které porazili 2:1, přivezli tři body a ovládli tak východní Čechy. Navázat dalším vítězstvím mohou už v pátek proti Zlínu.

Zlínští zatím odehráli pouze šest utkání. I u nich v týmu totiž propukla viróza, a tak museli poslední tři utkání proti Jihlavě, Táboru a Porubě odložit. Každopádně do té doby vyhráli pouze dvakrát a pokaždé to bylo až po základní hrací době. Za zmínku stojí jejich nejúspěšnější útočník, tím je Vojtěch Kočica, který na svém kontě má zatím dva góly a šest asistencí.

Devítka poměří síly s pražskými S

Hokejisté devátých tříd si zatím vedou velice dobře. Doposud prohráli pouze dvakrát ze sedmi duelů. Jejich posledním soupeřem byli nováčci z Říčan, se kterými si hravě poradili 7:1. Hattrick slavil Marek Domkář, který s 15 body ovládá tabulku statistik. Následující víkend čeká na Lvíčata měření s Pražany. Nejprve v sobotu přivítají Slavii a v neděli poté vyrazí na Spartu. První jmenovaný tým v neděli prohrál s Pardubicemi 3:6 a i druhý celek z hlavního města padl, a to proti Mladé Boleslavi 2:3.

Program akademie pro nadcházející dny


JUNIOŘI: 12. kolo, pá 11.10.2024
HC Zubr Přerov Přerov - Mountfield HK Mountfield HK
16:45
DOROST: 11. kolo, pá 11.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - Berani Zlín Zlín
17:30
JUNIOŘI: 13. kolo, so 12.10.2024
Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Mountfield HK
11:45
9. TŘÍDA: 8. kolo, so 12.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Slavia Praha Slavia
14:30
9. TŘÍDA: 9. kolo, ne 13.10.2024
HC Sparta Praha Sparta - Mountfield HK Mountfield HK
12:00