Akademie ČH
před 3 dny | Natálie Poláčková

Domácí nálož! Mládežníci pod Bílou věží odehrají hned pět duelů

Mládežnické soutěže už pomalu končí první ostrý měsíc, ale teprve poprvé se stane, že za zápasy bude cestovat jen jen tým a to jen dvacet kilometrů. Junioři se tento týden představí na domácím ledě, podobně jako dorost, který bude bránit vedení skupny. Na devítku pak čeká nejen sobotní domácí zápas, ale také derby v Pardubicích. Podívejte se, co hradecké Lvy čeká a proti komu nastoupí.

Domácí dvojzápas, junioři přivítají Litvínov a Energii

Junioři minulý pátek nastoupili proti Bílým Tygrům. Domácí vsítili první branku, ale díky Vojtěchu Aschenbrennerovi se Lvům stále dařilo držet krok. Pak už ale přišla jasná nadvláda libereckého celku a Hradec prohrál 1:5. Další den si nejstarší akademici jeli spravit chuť o několik kilometrů dál do Mladé Boleslavi. Ani rychlý gól Bruslařů je nezastavil a díky čtyřem vstřeleným brankám si domů odvezli tři body za výhru 4:2. Zajímavostí je, že Mountfield je v ohledu na porušení pravidel nejtrestanějším týmem. V dalším týdnu na ně čeká souboj s Litvínovem a karlovarskou Energií.

Litvínov se aktuálně nachází na čtvrté příčce tabulky DHL extraligy juniorů, bod nad Hradcem. Na domácím ledě se jim povedlo vyhrát dvakrát za sebou. Nejprve Tobias Trejbal vynuloval Motor, proti kterému se Verva prosadila i v oslabení. Další den, už sice bez nuly, ale s výhrou nad Plzní slavili žlutočerní další body. Zatím mají na kontě pouhé dvě prohry, a to na tripu Liberec – Boleslav. Za povšimnutí zajisté stojí Jakub Bednařík, nejlepší střelec celku z města rafinerií má na kontě již šest branek.

Junioři Karlových Varů moc energií nezáří. Od začátku sezony se jim totiž povedlo zvítězit pouze dvakrát, a to proti Přerovu a po nájezdech s Plzní. Právě Škoda byla pro Západočechy jedním ze soupeřů minulého týdne. Domácí si vedení nedokázali udržet, a nakonec to byli oni, kdo musel dotahovat. To se jim povedlo a nájezdy rozhodl David Šilhan. Další den na Motor už ale Energetici nestačili. Lázenští se po obratu dostali do vedení 3:2, to však vyhaslo 29 vteřin před koncem. Hostující Budějovice nakonec dokázaly zápas ovládnout v nájezdech.

Dorostenci se pokusí obhájit čelo tabulky, vyzvou Kometu a Třinec

Svěřenci Jiřího Janouška mladšího zatím mají na kontě pouze jednu prohru, a to z prvního zápasu v Pardubicích, kdy Hradečtí prohráli po nájezdech. Od té doby však následuje už jen série výher. V minulé týdnu si na domácím ledě Lvi nejprve hravě poradili s poslední Porubou, které nasázeli devět gólů, a ani jednou neinkasovali. Další den už vyrazili do Vítkovic. Na tříbrankové vedení hradeckého celku sice Ridera reagovala svým prvním gólem, další už ale vsítit nezvládla. Dorostenci nakonec zvítězili 4:1. V kanadském bodování se nyní na první příčce nachází Vojtěch Bulat s patnácti body. Kousek za ním je i deváťák Adam Hlaváček, který letos nastupuje s dorostem.

Bilance dorostenců Komety jsou tři výhry, z toho dvě 7:1, a tři prohry. Páteční zápas na ledě Vítkovic rozhodlo až prodloužení, ačkoliv šest ze sedmi branek zápasu padlo v průběhu prvních dvou třetin. Na to ale muselo Brno rychle zapomenout, protože hned další den na ní čekal souboj s Přerovem na domácím ledě. V tom se hokejisté zpod Špilberku vyznamenali, Zubry totiž skoro nepustili ke slovu. Díky poctivé obraně a 47 střelám na bránu zvítězili 7:1. Kometa je nejméně trestaným celkem dorostenecké nejvyšší soutěže, zároveň patří k nejlepším celkům ve využití přesilovek.

Třinec v tabulce dělí od Hradce pouhé dva body, a to i díky prohře Ocelářů na domácím ledě s Táborem. Na to už ale zajisté Slezané zapomněli a v pátečním duelu se Zlínem vyhráli jasně 5:1. Další den nastoupili na ledě ostravské Poruby, zde na střely vyhráli 51:14, ale utkání i přes to dospělo až do prodloužení. Vinu na tom zajisté neslo u neproměnění trestné střílení na hostující straně. V celkovém počtu střel za odehrané zápasy jsou hráči zpod Javorového bezkonkurenční, na kontě má totiž 239 pokusů, ze kterých padlo 30 gólů. Útočník Matěj Weiss má na kontě již osm vstřelených branek za pouhých šest zápasů.

Přidají deváťáci další výhry? Doma je čeká Boleslav a v neděli venkovní derby

V uplynulém týdnu odehráli hráči kategorie U15 pouze jeden zápas, a to na ledě Liberce. Střelba Hradce započala v 11. minutě a pokračovala do 30., kdy už Lvi vedli 4:1. Domácí se povedlo dostat na dosah jednoho gólu, ale ke srovnání už se nedostali. Hradec si tak za výhru 5:3 odvezl plný počet bodů. Boleslav má za sebou pouze tři zápasy, kvůli odloženému utkání s Táborem. V minulém zápase prohrála 3:7 s Pardubicemi. Naopak Pardubice zatím neprohrály, nejen že vždy vsítily alespoň sedm branek, ale zároveň inkasovaly maximálně třikrát za zápas.

Program akademie pro nadcházející dny


DOROST: 7. kolo, čt 26.9.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Kometa Brno Brno
17:00
JUNIOŘI: 8. kolo, pá 27.9.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Litvínov Litvínov
15:00
9. TŘÍDA: 5. kolo, so 28.9.2024
Mountfield HK Mountfield HK - BK Mladá Boleslav Boleslav
12:00
JUNIOŘI: 9. kolo, so 28.9.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary
12:15
DOROST: 8. kolo, so 28.9.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Třinec
16:00
9. TŘÍDA: 6. kolo, ne 29.9.2024
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Mountfield HK Mountfield HK
13:15