Ohlasy k zápasu
ne 29.10.2023 | Tomáš Prodělal, Tomáš Kalas

Každý si musíme zamést před vlastním prahem, ví Oliver Okuliar

Hradečtí odjeli do Liberce spravit si chuť po Kometě, jenže se jim znovu nepovedl start a už od čtvrté minuty museli dotahovat. Herní projev přitom nebyl špatný. Lvi se rvali, seč mohli, ale svou produktivitu probudili příliš pozdě. Mocný finiš řídil třemi body Oliver Okuliar, nakonec ale jeden korálek na cestě k bodům chyběl, a tak po zápase útočník, čerstvě nominovaný do slovenské reprezentace, neskrýval zklamání.

Olivere, jak byste zhodnotil duel s Libercem?
Zle. Myslím, že tento zápas nebyl dobrý. Náš výkon se musí obrátit o 180 stupňů, pokud chceme začít vyhrávat.

Těší vás alespoň trochu vaše dvě branky?
Snažím se pracovat tak, abychom dali gól. Nyní se mi těžko hodnotí, co se zrovna děje. Nejsem vůbec spokojený, jak se u nás situace vyvíjí.

Po konci jste byli dlouho zavření v kabině. Co vám trenéři říkali?
Toto není o trenérech, ale o nás, kteří zápas hrajeme. Máme od trenérů nějaké noty, ale řekl bych, že hrajeme vlažně. Jestli si dobře pamatuji, vloni proti nám nikdo nechtěl hrát, letos se na Hradec každý těší.

„Někdy hrajeme vlažně, někdy jdeme na výlet.“

#8 Oliver Okuliar (o hradeckém přístupu)

Čím si vaši situaci vysvětlujete?
Na začátku jsme měli dobrý zápas s Kometou, kde jsme všichni hráli tak, jak máme. Myslím, že stejné to bylo i doma s Libercem. Od té doby mi přijde, že je to jako na houpačce. Někdy hrajeme vlažně, někdy jdeme na výlet, opravdu nevím…

Jak z toho ven?
Už je toho někdy fakt hodně. Každý si musíme zamést před vlastním prahem a zamyslet se nad tím, jak týmu pomoct. To je nejdůležitější, aby každý další den přišel do kabiny a věděl, co bude dělat.

Myslíte si, že by se duel vyvíjel jinak, pokud byste proměnili dvojnásobnou přesilovku?
To je hra na kdyby. Ale určitě jsme ji nezahráli vůbec dobře. Nevyužití jde za námi. Musíme hrát přesilovky lépe, abychom si přinejmenším vytvořili šanci. Tentokrát tam nebylo nic. Myslím, že od nás, co jsme na ní byli, šlo o chybu.

Na druhou stranu jste dali góly z předbrankového prostoru, které vám dosud scházely…
Jak nás to může těšit, když se prohrálo? Hraje se na body a my z tohoto zápasu žádné nemáme. Mám pocit, že na tréninku se na pohybu před brankou snaží každý pracovat. Dali jsme si nějaké cíle, ale zatím nevím… Vstřelili jsme sice čtyři góly, ale příliš pozdě.