Preview k zápasu
po 27.11.2023 | Petr Koval

Lvi startují sérii domácích zápasů! V úterý vyzvou Olomouc

Další týden Hradec odehraje kompletně na domácím ledě. Sérii trojzápasů pod Bílou věží zahájí v úterý od 18:00 proti Olomouci. A bude to další těžký zápas! Svěřenci trenéra a jednatele klubu Jana Tomajka zažívají dobré období v podobě nejdelší série výher v ročníku. Oplatí Mora Mountfieldu říjnovou porážku po samostatných nájezdech?

KarelPlášek
Stříbrný medailista z Hlinka Gretzky Cupu byl draftován Vancouverem. Dobýt NHL se mu však zatím nepovedlo, a tak opět zamířil do Olomouce. A daří se mu skvěle! V devíti zápasech stihl pět bodů, navíc hned dvěma řídil poslední vítězství nad Kometou.

Hanáci se posílili a zlepšili

V loňské sezoně se Hanákům podařilo probojovat až do čtvrtfinále, kde nestačili na pardubické Dynamo. I letos to bude ve vyrovnané tabulce o postup velký boj. Aktuálně Moravané drží se sedmadvaceti body 10. příčku. Nicméně na šesté České Budějovice ztrácí jen osm bodů. Nyní však Mora zažívá nejpovedenější období v rozběhlé sezoně. Drží totiž sérii tří výher v řadě, což je její nejdelší dosavadní pozitivní bilance. Nejprve dokázala Olomouc porazit Vítkovice 3:2 po prodloužení, poté zvládla i další duel proti hůře postavenému celku. V Plzni totiž zvládla nájezdy a vyhrála 2:1. Avšak dobrou formu potvrdila i v posledním střetnutí, když si vyšlápla v derby na Kometu a zvítězila 3:1.

Svěřenci Jana Tomajka tradičně vychází ze zabezpečené obrany, jenže jejich skóre 46:62 neodráží tradiční olomouckou hru. Počet vstřelených branek je druhý nejnižší a více než dvaašedesát branek inkasovaly jen čtyři týmy. Navíc Olomouc sráží fakt, že její soupeř jde v utkání často do vedení. Moravané vstřelili gól jako první jen ve čtyřech střetnutích. Spolehnout se nemohou ani na svoji přesilovku. Ta je s úspěšností 12 % vůbec nejhorší. Nicméně podobně je na tom i druhá speciální formace. Bíločervení ubrání 75,61 % přesilových výhod soupeře, což je řadí na 12. místo. Při těchto částech hry je klíčovým faktorem často vhazování. V ročníku 2021/22 se Hanáci mohli spolehnout na Davida Krejčího, teď však hvězdný centr chybí a střední útočníci jsou v této činnosti druzí nejhorší.

Olomouc trápí týmová produktivita. V první padesátce kanadského bodování má jen jednoho zástupce. Na druhou stranu například Pardubice mají mezi pěti desítkami nejproduktivnějších hned osm hráčů. Týmové produktivitě vládne s patnácti body (5+10) Slovinec Rok Macuh, který si v českých soutěžích vyšlapal cestu přes druhou ligu a Chance ligu až do extraligy. Nejlepším střelcem je pak s šesti góly Jakub Navrátil. Nejvíce času na ledě odehraje kapitán Jiří Ondrušek, jenž průměrně zvládne porci necelých 21 minut. V brankovišti Kohoutů jako již tradičně vládne Branislav Konrád (úspěšnost 91,59 %, průměr 2,27). Záda mu kryje zkušený Jakub Sedláček, jenž například vychytal poslední výhru po nájezdech (úspěšnost 88,89 %, průměr 3,67).

Praktické informace pro fanoušky

  • Pětistovka Bobbyho Janka: Proti Kladnu odehrál hradecký zadák svůj pětistý zápas v Tipsport extralize, před samotným zápasem s Olomoucí tak proběhne ceremoniál, ve kterém hradecký obránce obdrží dres s pětistovkou na zádech.
  • BLACK FRIDAY: Pro duel s Olomoucí mohou fanoušci využít speciální slevový kód v rámci pátečního Black Friday. Kód HRADEC50 lze využít on-line, na pokladnách i v Infocentru HK.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách, ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové listopadové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Marcelem, plakát Olivera Okuliara, rozlučkový rozhovor s Radkem Smoleňákem nebo příběh nejmladšího střelce extraligy Adama Novotného. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání