Akademie ČH
st 2.10.2024 | Tomáš Rotter

Mládež pokračuje v boji! Napraví porážky z minulého týdne?

Po domácích utkáních přicházejí ta venkovní, v Hradci se představí pouze junioři, které čeká páteční souboj s Českými Budějovicemi, v sobotu pak vyzvou Plzeň. Další týden doprovází také další derby, tentokrát se proti sobě postaví dorostenecké kategorie, Hradečtí tak mohou oplatit porážku devítek z minulého týdne, když ve vyrovnaném utkání nakonec zvítězily právě Pardubice. Devítka tak po čtyřech výhrách padla, podaří se mladým Lvíčatům opět naladit na vítěznou notu?

Junioři hostí České Budějovice a Plzeň

Hned čtyři domácí utkání po sobě mají v tomto období na programu hradečtí junioři. První dvě se jim však v minulém týdnu příliš nevydařila. Obě vyrovnaná utkání zvládl vždy o jednu branku lépe soupeř, nejprve to byl Litvínov, který přehrál Lvy 2:1. Hradec díky gólu Valdise Dommerse vedl 1:0, poté ale následovaly dvě trefy hostů, na které už Mountfield odpovědět nedokázal. Utkání s Karlovými Vary začalo ve velkém tempu, hosté otevřeli utkání už v 37. vteřině, následně přišlo v čase 01:00 vyrovnání z hole Jakuba Aschenbrennera a vypadalo to na přestřelku. Další branka však padla až v polovině utkání, a byli to Karlovarští, kteří se ve třetí třetině trefili ještě jednou. Na konečných 2:3 snižovalo druhé z dvojčat Aschenbrennerových - Vojtěch.

Českobudějovičtí junioři si po devíti odehraných zápasech drží zuby nehty šestou pozici, ve vyrovnaném středu tabulky mají tedy o dva body více než devátý Hradec. Poslední odehraný zápas se Jihočechům povedl, když si ve vyrovnaném utkání s Mladou Boleslaví připsali za výhru 3:1 plný počet bodů. Nejproduktivnějším hráčem je prozatím sedmnáctiletý útočník Štěpán Hoch, který si v devíti duelech připsal tři přímé zásahy, na dalších pět branek pak nahrál.

Svěřencům Petra Vojana se vstup do nové extraligové juniorské sezony nepovedl. V prvních dvou kolech sice zvítězili Plzeňští na nájezdy s Motorem a v prodloužení s pražskou Spartou, poté ale přišla série nezdarů, kdy šest porážek v radě ukončili Plzeňští až minulý týden v domácím utkání proti Liberci. Na vedení 2:0 dokázali Tygři mladíci reagovat v 60. minutě. Další branku už však nepřidali, a tým z Podještědí tak zvítězili 2:1.

Dorost jede do Přerova a Pardubic

Svěřenci Jiřího Janouška mladšího ztratili vedení tabulky extraligy dorostu díky těsným porážkám s Brnem a Třincem. Domácí dvojutkání začali hradečtí mladíci s Kometou, vyrovnaný souboj rozhodl jediný gól, který ve třetí třetině zařídil brněnský útočník. Zápas s Oceláři byl na branky rozhodně bohatší, třinečtí mladíci sice vedli 2:0, v 37. minutě se ale konečně prosadili hradečtí, když svůj 4. gól v sezoně vstřelil Vojtěch Bulat. Vyrovnání se pak Lvi dočkali v polovině třetí třetiny z hole Adama Hlaváčka. V prodloužení branka nepadla, a tak utkání dospělo až do samostatných nájezdů, kde byli úspěšnější Slezané.

Přerovští se v letošním ročníku tříbodové výhry zatím nedočkali. Jediný příspěvek do tabulky vybojovali v prodloužení s mladíky z Tábora. Se dvěma body se tak přerovští mladíci nacházejí na předposledním místě tabulky. V posledním utkání pak svěřenci Davida Kudělky tvrdě narazili, když ve sportovním centru Lužánky padli s domácí Kometou vysoko 7:1.

Pardubicím se zatím příliš nedaří. Dokáží hradečtí mladíci vrátit prohru z úvodního kola extraligy dorostu? V prvním kole na hradeckém ledě bylo úspěšnější právě Dynamo, které si ve vyrovnaném zápase připsalo dva body po nájezdech. Pardubičtí mladíci odehráli poslední zápas minulý týden ve Vítkovicích, kde po dvou třetinách vedli domácí už 3:0, začátkem třetí třetiny se hostům podařilo snížit, Vítkovičtí však odpověděli dvěma góly, Pardubice už pouze korigovaly v závěru zápasu na konečných 5:2.

Devítka čeká duel s nováčkem z Říčan

Pro kategorii U15 byla výhra nad Mladou Boleslaví již čtvrtou v radě. Utkání rozhodla třetí třetina, kde se mladým Hradečákům podařilo vstřelit dvě branky. Bolestivá prohra pak přišla v sousedních Pardubicích, kde svěřenci Luboše Dvořáka čekalo letos zatím neporažené Dynamo. Na vedení 2:0 domácích reagoval dvěma góly Adam Hlaváček, Pardubice si však vedení v 58. minutě vzaly zpět a Hradečtí už dorovnat nedokázali. Zpět na vítěznou notu se však mohou dostal už v neděli, kdy zajíždí do Říčan.

Program akademie pro nadcházející dny


DOROST: 9. kolo, čt 3.10.2024
HC Zubr Přerov Přerov - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
JUNIOŘI: 10. kolo, pá 4.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Motor České Budějovice Budějovice
17:30
JUNIOŘI: 11. kolo, so 5.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Škoda Plzeň Plzeň
12:15
DOROST: 10. kolo, so 5.10.2024
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Mountfield HK Mountfield HK
16:15
9. TŘÍDA: 7. kolo, ne 6.10.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Com-Sys Říčany Říčany
12:30