Tiskové zprávy
st 11.9.2024 | Klub

Mountfield HK obdržel trest v rámci disciplinárního řízení TELH

Hokejový klub Mountfield HK, a.s. obdržel trest od disciplinární komise Tipsport extraligy ledního hokeje v rámci disciplinárního řízení vedenému proti klubu za pozitivní dopingové nálezy.

Klubu byl v rámci disciplinárního řízení vedeného pro pozitivní dopingové nálezy hráčů Kevina Klímy, Martina Štohanzla a Graema McCormacka uložen trest kontumace 4. zápasu semifinále play off Tipsport extraligy v rámci ročníku 2022/23, při kterém byli hráči pozitivně testováni, a peněžité pokuty ve výši 2 000 000 korun.

Klub kontumaci předmětného zápasu očekával a s tímto trestem je srozuměn. Uloženou peněžitou pokutu ale klub považuje za zcela nepřiměřenou, a to s ohledem na neexistenci jakéhokoliv zavinění na straně klubu. Jednalo se o krátkodobé užití přípravku třemi hráči, který na etiketě neobsahoval žádné zakázané látky, ale byl kontaminován. Vzhledem k neexistenci úmyslu dopovat je pro hráče i klub takový trest zcela nepřiměřený.

Přes nepřiměřenou výši pokuty ale nebude klub proti rozhodnutí podávat odvolání a je připraven udělený trest přijmout, aby tato kauza nezatěžovala další sezonu klubu a celé Tipsport extraligy.