Preview k zápasu
so 3.2.2024 | Jan Brůna

Po dvanácti dnech doma. Hradec před pauzou hostí Budějovice

Poslední zápas před reprezentační přestávkou. Lvům se nepovedl duel proti předposlední Boleslavi a přerušili si bodovou sérii, napravit to ale mohou doma. V neděli přivítají Motor, s nímž tuto sezónu dvakrát padli, pod Bílou věží ale slavili výhru 4:1. Hokej bude navíc znovu O Kapku lepší, přijďte proto podpořit dobrou věc. Úvodní buly je na programu v 16:00.

BrantHarris
Čtyřiatřicetiletý hokejista to v kariéře vzal přes rodnou Kanadu i Spojené státy, ale nikdy nehrál vysněnou NHL. V roce 2017 poprvé zavítal do Evropy, když podepsal v Salcburku. Přes Švédsko pak přicestoval na Slovensko, kde se Slovanem slavil ligový titul.

Budějovice dýchají na záda TOP 4

Motor se svými výsledky nechal za sebou nejeden favorizovanější tým a v nabité tabulce si stále drží páté místo se stejným bodovým ziskem jako uragán ze začátku sezóny – Litvínov (71 bodů). I když Jihočeši vstoupili do ligy porážkou na Spartě 2:5, následující tři zápasy vyhráli, včetně domácí bitvy s Hradcem (2:1 po nastavení). Černá série pěti proher za sebou přišla v říjnu, i tak ale desátý měsíc v roce Banes čtyřikrát bodoval. Pak střídal výhry s porážkami a na vlnu se znovu dostal až kolem vánočních svátků. Z posledních sedmi utkání ovšem bodoval v šesti případech, a na východ Čech tak přijede ve velké formě.

Jak bylo zmíněno, Budějovičtí si měsíc před koncem základní části stále drží dobrou pozici pro možnost hrát rovnou čtvrtfinále. Mohou za to i jejich statistiky, kdy po triu Pardubice – Sparta – Hradec povolí soupeři nejméně střel na bránu (27,05 za zápas). Motor by ale jistě rád zlepšil přesilovky, kde s úspěšností 18,66 % patří k horší polovině. To si ale kompenzuje v oslabení, kde mu patří 81,76% úspěšnost. A na jihu Čech chtějí přidat i na důrazu, jelikož např. čtvrtá Verva rozdala o 110 hitů více.

Lídrem kanadského bodování zůstává nestárnoucí Milan Gulaš za 14 gólů a 17 asistencí. Pomyslnou cenu pro nejlepšího nahrávače si však zatím odnáší extraligový čahoun Jáchym Kondelík a s 16 brankami to nejvíce pálí ex-libereckému Janu Ordošovi. Ofenzívu skvěle doplňují také Kanaďan Brant Harris a bývalý Lev Adam Kubík, který zažívá rekordní ročník a už nakoukl i do reprezentace. Mezi beky nejlépe podporuje útok Mikuláš Hovorka a nejvíce nahrávek si připsal Jan Štencel. První jmenovaný zároveň vévodí tabulce pravdy. V bráně pak dostává nejvíce prostoru Dominik Hrachovina.

Praktické informace pro fanoušky

  • O Kapku lepší hokej: První únorový týden je symbolicky věnován projektu O Kapku lepší hokej, při kterém kluby napříč hokejovému prostředí podpoří dobrou věc. Hráči tak budou mít na výstroji oranžové prvky, ve speciálním dresu nastoupí proti Českým Budějovicím kapitán Jan Eberle. Před zápasem rovněž proběhne speciální ceremoniál s patronem letošního ročníku, kterým je brankář hradecké mládeže Patrik Luska.
  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc. V prosinci a lednu klub a fanoušci pomáhali malému Jonatánkovi, v únoru společně skórujeme pro Lukáška.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové únorové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s bývalým kapitánem Hradce Králové Tomášem Sehnoutkou, představení nových členů Klubu patriotů, plakát Bohumila Janka a hromadu dalších zajímavých informací. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání

Laurikainen – Kalina, Blain, Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs, Marcel – Perret, Tamáši, Okuliar – Jasper, Lalancette, Jergl – Šťastný, Miškář, Eberle – Pavlík, Pilař, Novotný.