Akademie ČH
čt 20.6.2024 | Tomáš Prodělal

Příprava juniorů: Dva dvojduely a také znovu na turnaj do Pardubic

Loňská sezona se nejstarším akademikům příliš nepovedla, a tak přišlo hned několik změn. Tou nejzásadnější se stal příchod Jana Zachrly, jakožto jednoho z dua trenérů. Nový kouč s týmem momentálně absolvuje suchou přípravu a vyhlíží začátek srpna, kdy Lvům znovu začne zápasová praxe. Ta se bude skládat ze sedmi střetnutí, mezi nimiž bude po roce opět turnaj v Pardubicích nebo konfrontace s loňskými aspiranty na titul.

Skalní fanoušci by si v kalendářích měli zakroužkovat datum 3. srpna. Právě tuto sobotu v 9:00 juniorský výběr Mountfieldu naskočí do prvního zápasu na přípravném klání v Pardubicích, kde bude obhajovat loňské třetí místo. Jméno soupeře zatím není známé, jisté je však to, že v neděli ho zde čeká ještě jeden mač a to od 10:00. S jakým celkem to bude? Možní jsou čtyři soupeři: Pardubice, německý Ingolstadt, Plzeň nebo Kometa. Pod Bílou věží se nestarší mládežníci poprvé představí v pátek 9. srpna ve 13:15. Rozhodně nepůjde o jednoduché klání, přijede totiž mistr z Třince.

Poté se tempo o něco zrychlí, a tak budou moci junioři najet do systému dvou utkání ve dvou dnech, která je budou provázet celou sezonu. Vše odstartuje ve středu 14. 8. v Mladé Boleslavi (přesný čas začátku zatím není znám). Tamním Bruslařům mají Hradečtí co vracet, protože jim v loňské základní části sebrali jedno z postupových míst. Odveta se poté odehraje u soutoku Labe s Orlicí přesně o týden později ve 13:15. Druhý dvojduel, jemuž budou pro změnu zasvěceny čtvrtky, sehraje Mountfield s brněnskou Kometou. Mužstvo dua Martin Vágner & Jan Zachrla se bývalému zaměstnavateli druhého jmenovaného postaví poprvé 15. srpna na domácím ledě v tradičních 13:15. Repete s vicemistrem je pod Špilberkem na programu o týden později, tedy 22. srpna v zatím neurčený čas.

Následně už přijde na řadu ostrá soutěž, ve které byli Hradečtí letos pro změnu nalosováni do východní skupiny, takže se budou potkávat třeba právě s Oceláři nebo Kometou. Základní část začíná 1. září. Konkrétnější informace o ní přineseme v blízké době ve článku přímo věnovanému juniorské extralize.

Přípravné zápasy juniorů před sezonou 2024/25


Turnaj (Pardubice), so 3.8.2024
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
09:00
Turnaj (Pardubice), ne 4.8.2024
soupeř neznámý neznámý - Mountfield HK Mountfield HK
10:00
přát., pá 9.8.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
13:15
přát, st 14.8.2024
BK Mladá Boleslav Ml. Boleslav - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., čt 15.8.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Kometa Brno Kometa
13:15
prát., st 21.8.2024
Mountfield HK Mountfield HK - BK Mladá Boleslav Ml. Boleslav
13:15
přát., čt 22.8.2024
HC Kometa Brno Kometa - Mountfield HK Mountfield HK