Preview k zápasu
dnes | Dominik Jarka | Foto: HC Slovan Bratislava

Příprava se vrací do Hradce. K odvetnému duelu přijede Slovan

Ve čtvrtek to v Bratislavě nevyšlo, teď mají svěřenci Tomáše Martince šanci na nápravu. Hradečtí v posledním přípravném utkání proti Slovanu Bratislava slibně vedli o dvě branky, Slovan ale rychle dotáhnul skóre a ve třetí třetině dokonal povedený comeback. Hradec si může spravit chuť v odvetě již v úterý, předposlední domácí duel přípravy začíná od 17:00.

„S každým dalším duelem bychom se měli zlepšovat.“

#16 Martin Štohanzl (o progresu týmu v přípravě)

Příprava neúprosným tempem pokračuje a hradecký tým se odvetou se Slovanem vrhne do druhé poloviny domluvených přátelských utkáních. Jak vzpomíná na poslední duel s Bratislavou útočník Martin Štohanzl? „Povedly se nám vstupy do prvních dvou třetin. Poté jsme bohužel dostali dva slepené góly a oni následně dokázali otočit vedení na svoji stranu. Na to už jsme nedokázali zareagovat,“ lituje ztraceného vedení rodák z Opočna, který prozatím naskočil do všech přípravných duelů.

Prohra s Bratislavou znamenala pro Hradec třetí porážku v řadě, naposledy zvítězil v úvodním duelu přípravy s maďarským Fehérvárem. „Výhry jsou důležité i v přípravě a vždycky budeme bojovat až do konce. Někdy to holt nevyjde a my se z toho musíme poučit,“ vysvětluje forvard, jenž si po dobrých výkonech v závěru sezony vysloužil novou smlouvu pod Bílou věží do sezony 2025/26. Na konci duelu se Slovanem se to na ledě pořádně vyostřilo a k vidění byla také menší šarvátka mezi plejery. „Chceme vyhrávat každý zápas a tyhle potyčky k tomu prostě patří. Věřím, že na domácím ledě dokážeme vítězství urvat,“ motivuje na úterní duel bývalý mládežnický reprezentant.

Výsledky jsou pro tým důležité, v přípravě se ale dává důraz i na jiné části hry. Tým se soustředí hlavně na sebe. „V zápasech se snažíme vypilovat především systém. V trénincích se zaměřujeme na jednotlivé prvky systému,“ popisuje defenzivně i ofenzivně platný centr. V kombinaci s tréninky se jedná o ideální recept na další progres mužstva. „V každém utkání si rozebíráme věci, které už máme natrénované. Pořád se nabalují další a další prvky, takže s každým dalším zápasem bychom se měli zlepšovat,“ pozitivně uzavírá hradecký specialista na oslabení.

WadeMurphy
Většinu kariéry hrál kanadský forvard v nižších ligách v zámoří, tři roky strávil také v Norsku a na Slovinsku. Minulou sezonu zazářil se 77 kanadskými body v americké ECHL a ve 30 letech si vysloužil angažmá ve Slovanu Bratislava. Skóroval již v prvním duelu s Hradcem.

Česká příprava a přestupová horečka

Bratislava v přípravě vyzvala hned pět soupeřů z české extraligy. Slovan nestačil na Budějovice a mistrovský Třinec, proti třem zástupcům české nejvyšší soutěže ovšem uspěl. Na domácím ledě konkrétně porazil Kometu Brno, Olomouc a v posledním duelu také hradecký Mountfield. Právě k těmto týmům vyjíždí Slovan na odvetný duel, jako první zavítá do východočeské metropole. Důkladná příprava by měla Slovan zocelit na start slovenské extraligy v půlce září. Hokejisté Bratislavy chtějí zopakovat mistrovskou radost ze sezony 2021/22, v posledních dvou letech je ovšem čekal pouze brzký exit ve čtvrtfinále slovenské soutěže.

Bratislava se v létě činila na přestupovém trhu a do svých řad přivedla řadu zajímavých jmen. Obranu vyztužil produktivní americký obránce Sena Acolatse, jenž má za sebou 355 utkání v AHL. Při výběru brankáře sáhl Slovan po reprezentační jedničce Kazachstánu, trojnásobný účastník světového šampionátu Andrej Šutov tak bude poprvé v kariéře působit za hranicemi své rodné země. Hradečtí fanoušci zbystří také při pohledu do útočných formací, kde od února nastupuje jistý Roman Kukumberg. Nejedná se o ostříleného mazáka, který strávil v dresu Mountfieldu pět sezon, nýbrž o jeho devatenáctiletého syna, jenž prošel mládežnickými reprezentacemi Slovenska.

Sestava Mountfieldu HK z posledního utkání

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstup na utkání: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají obvyklých 90 minut před úvodním buly. Vstup na zimní stadion bude pro fanoušky umožněn pouze skrze hlavní vchod.
  • Parkování a dopravní informace: Řidiči budou při sledování přechodné úpravy a značené objízdné trasy v místě rekonstrukce křižovatky Mileta dovedeni přes okružní křižovatku Brněnská k ČPP Aréně. Parkovací kapacity jsou v blízkosti zimního stadionu omezené, Mountfield HK ve spolupráci s městskou policii doporučuje parkování u Flošny. Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Klub doporučuje využít cestou na utkání městskou hromadnou dopravu, případně lze dorazit také na kole, u ČPP Arény jsou k dispozici stojany na kola.
  • Stavební práce v ČPP Aréně: V ČPP Aréně dochází přes letní měsíce k rekonstrukci hlavních toalet pod sektorem G, které nebude možné využít během přípravných utkání. Mountfield HK se rovněž omlouvá za zvýšenou prašnost v ČPP Aréně právě z důvodu stavebních prací.