Zápasy
včera | Šimon Zemánek

Druhá výhra v přípravě! Mountfield nakonec přestřílel Slovan 6:3

Svěřenci Tomáše Martince vrátili slovenskému celku čtvrteční porážku, na svém ledě zvítězili 6:3. Opět se ale částečně opakoval podobný scénář, Východočeši soupeře tlačili, avšak první třetinu vyhrál efektivnější Slovan. Hradečtí se tak do vedení dostali až v závěru druhé části, kdy se z dorážky trefil Aleš Jergl. Ve finální třetině ještě vedení Mountfieldu navýšili Martin Štohanzl a opět těsně před sirénou Aleš Jergl. Hradečtí tak svou převahu tentokrát přetavili k výhře, i když je jistě stále co zlepšovat.

Východočeši nezaháleli, a i tentokrát měli povedený vstup do utkání. Brzy získali přesilovku, puk se dostal na pravý kruh, odkud napodruhé rána sedla Davidovi Šťastnému –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 1:0. Záhy však mohlo být srovnáno, Adam Lukošík ale z dobré pozice na svoji trefu z předchozího mače nenavázal. Domácí následně soupeře na pár minut zatlačili a mleli v pásmu, skóre se však nepohnulo. To se mohlo změnit po chybné rozehrávce Hradeckých, ujíždějícímu Pavolu Štetkovi stačil v pořádném zakončení zamezit navrátivší se Ryan Dmowski. Další akce Bratislavy už ale z jednoduchého brejku branku přinesla. Liam Pecararo vybídl ke skórování Mitchella Hoelschera, ten se zblízka nemýlil. Mountfield i nadále své možnosti neproměňoval, a tak mu soupeř uštědřil lekci z produktivity. Petr Bjalončík v přečíslení dvou na jednoho oklamal Filipa Novotného a střelou do šibenice poslal Slováky do vedení.

Vstup do druhé třetiny sedl lépe Slovanu, po několikátém propadnutí Lvů v duelu se na jejich klec řítil Takáč, domácí brankář v těžké pozici svůj tým podržel. Záhy se naopak dočkali domácí, po bleskové rozehrávce Dávida Mudráka svůj brejk z křídla proměnil znovu David Šťastný –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 2:2. Oba celky navázaly na trend z minulého klání, na ledě se čím dál tím více přiostřovalo, atmosféra na ledě rozhodně nepřipomínala běžný přátelský zápas, k vidění bylo opět vícero potyček a bitek. Ty více svědčily hostím, kteří se také ujali vedení. Timotej Šille se v početní převaze proháčkoval mezi beky a Samuelu Takáčovi stačilo trefit odkrytou klec.

Lvi srovnali také v přesilovce, pobídku Tomáše Pavelky z kruhu zužitkoval v přípravě produktivní Radovan Pavlík. Stejný hráč mohl bleskově přidat i další zářez, z blízka mu však jasný gól lapačkou skvěle sebral Denis Godla. Mountfield se ale přece jenom před druhou sirénou dočkal, Aleš Jergl včas stihl do sítě dorazit zblokovaný pokus Giorgia Estepahana – 4:3. Po šesti sekundách třetího dějství sám na Novotného najížděl Pecararo, zkušený maskovaný muž poněkolikáté v duelu skvěle uhasil podobnou situaci. Zanedlouho byla hra přerušena kvůli opravě plexiskla, po krátké pauze mohli Lvi svůj náskok zvýšit, ovšem přesilovka pěti proti třem čítající četné odstřelování Godlovy svatyně zásah nepřinesla.

To se změnilo vzápětí, od modré čáry vypálil Jérémie Blain a jeho snažení dorážkou do odkryté klece dokončil sváteční střelec Martin Štohanzl. Ani poté si hostující strážce kasy příliš neodpočal, sám se před ním zjevil Adam Novotný, bekhendový blafák se neujal. Následně po dvojice seker byla Mountfieldu nabídnuta dvouminutová přesilovka pět na tři, jež přes mohutný tlak však trefu nepřinesla. Střelecký účet duelu tak uzavřel až Aleš Jergl, jenž v poslední minutě odrazil z úhlu puk do sítě od brusle brankáře Godly – 6:3.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie