Akademie ČH
před 2 dny | Eva Šafranková

Snažím se co nejvíc pomoct týmu, líčí dorostenec Vojtěch Bulat

Dorostu se v září velmi dařilo a díky svým výsledkům se pohybuje na předních příčkách tabulky, v jednu chvíli byl dokonce v čele skupiny B. Z osmi odehraných zápasů se stalo pouze jednou, že Mountfield nezískal ani bod. Po vítězné šňůře, která trvala šest utkání v řadě, přišly naopak dva nezdary. Lvi se to snaží hodit za hlavu a pokračovat ve své práci. Nejproduktivnější hráč Hradce Vojtěch Bulat zhodnotil nejen dosavadní průběh sezony, ale odhalil třeba i to, jaký mají týmový cíl.

Hradečtí dorostenci mají za sebou první extraligový měsíc, který uzavřeli domácím zápasem proti Třinci. Nevstoupili sice do něj ideálně, nakonec však nebyli daleko od zisku tří bodů. Jak tento duel viděl Vojtěch Bulat? „V první třetině jsme Třinec hodně tlačili, měli hodně šancí, ale neproměnili je, což byla škoda. Bohužel nám dal gól, ale ve druhé třetině jsme se ponaučili z toho, co nám trenéři řekli. Začali jsme hrát víc do těla, sráželi jsme se a bylo to dobré.“ Vítěze musely určit až samostatné nájezdy, ve kterých se více dařilo Ocelářům, a tak se Východočeši museli spokojit alespoň s jedním bodem.

Hokejisté z východu republiky se tímto vítězstvím posunuli do čela skupiny B, v patách mu je však Mountfield a brněnská Kometa. Oba celky mají na kontě shodně 17 bodů, tedy o dva méně než vedoucí Slezané. Pořadí ale nemá příliš velký význam, nevnímá to ani útočník Lvů. „Do každého zápasu jdeme stejně a chceme vždycky vyhrát,“ potvrzuje Bulat. Hradec zatím prožívá výborné období, z osmi odehraných kol sice třikrát odcházel jako poražený, avšak z toho nebodoval pouze jednou. „Start do sezony byl luxusní a chtěli jsme v tom pokračovat. Teď jsme bohužel poslední dva zápasy prohráli, ale nevadí, jedeme dál,“ nevěší hlavu šestnáctiletý hráč s největším počtem asistencí v rámci svého mančaftu.

„Je to tady nádherné, trenéři jsou luxusní a zázemí je taky dobré.“

#22 Vojtěch Bulat (o působení pod Bílou věží)

Kromě toho je nejproduktivnějším svěřencem Jiřího Janouška mladšího a v kontextu celé Extraligy dorostu mu v kanadském bodování s bilancí 3+13 patří třetí pozice. „Já to tak neberu, snažím se co nejvíc pomoct týmu a hlavně ať vyhráváme,“ říká pokorně forvard, jenž drží hokejku na levou stranu. „Makám na sobě, snažím se dřít a dělám pro to všechno,“ dodává ke svému výkonu. V sezoně 2022/23 působil pod Bílou věží, následně se ale přesunul do Hronova, kde okusil kategorii U17. „Je to rychlejší hokej, hraje se víc do těla a je to celkově náročnější,“ popisuje Vojtěch Bulat největší rozdíly v porovnání s devátou třídou.

Od letošního ročníku ho tak můžeme opět spatřit v dresu Mountfieldu, na jeho přesunu k soutoku Labe a Orlice se podílel především on sám. „Začal jsem hodně makat, dával jsem si furt navíc a chtěl jsem všechno zlepšit,“ odhaluje šikovný útočník s číslem 22, co stálo za jeho návratem do východočeské metropole, kde je nadmíru spokojený. „Je to tady nádherné, trenéři jsou luxusní a zázemí je taky dobré,“ pochvaluje si. Nezapomněl vyzdvihnout ani své spoluhráče, se kterými skvěle vychází. „Parta je luxusní, pomáháme si a položili bychom za sebe životy,“ říká upřímně hokejista ročníku 2008.

Hradec čeká v říjnu venkovní dvojduel, nejprve se ve čtvrtek představí na ledě přerovských Zubrů, kteří se nacházejí na úplném chvostu tabulky. „Očekávám od toho to stejné, co od každého soupeře. Půjdeme do toho naplno a budeme se snažit vyhrát,“ velí forvard, jenž doposud ještě ani jednou neseděl na trestné lavici. Disciplinovaností se s Bulatem můžou pyšnit už jenom další čtyři Lvi. Poté se týmy střetnou podruhé v soutěži, v sobotu je tedy na programu i východočeské derby. V tom prvním uspělo Dynamo, které zvítězilo 3:2 po samostatných nájezdech. Mountfield to chce vrátit svému největšímu rivalovi, aby v závěrečné fázi mohl pomýšlet na co nejlepší umístění, s čímž souvisí také týmové cíle. „Chceme vyhrát titul,“ uzavírá s úsměvem na tváři Vojtěch Bulat.