Žáci
dnes | Tomáš Kalas, Daniel Krátký

Tradiční náborová akce Týden hokeje měla v Hradci úspěch

Poslední zářijový týden je vyhrazen také celorepublikové akci Týden hokeje, jejímž cílem je přilákat k národnímu sportu nováčky z řad menších dětí. Výjimkou tak nebyla ani východočeská metropole, v níž se v chladném čtvrtečním odpoledni sešlo na malé hale ČPP Arény zhruba šedesát dětí.

Jednou z prvních náplní programu byl modelový trénink čtvrté třídy, tedy ročníku 2015, jemuž šéfuje Jaroslav Kašpar, bývalý hráč hradecké mládeže. Nejmenší zájemci o hokeji tak zkoukli, jak jsou na tom jejich o něco starší kamarádi. Každá mládežnická kategorie má svého patrona z řad hráčů A-týmu, jako patron zmíněné kategorie byl přítomen také Martin Štohanzl, který po tréninku setrval i na samotnou akci Pojď hrát hokej. „Jsem rád za každou takovou akci, která se pro ty děti dělá a je to super, že od malého věku mají děti možnost hrát hokej. Práce svazu je hodně vidět, dávají si hodně záležet na sociálních sítích a povědomí o tom, že něco takového existuje, je. A je to dobře,“ chválí si nápad útočník začínající svou hokejovou pouť v Jaroměři.

Přitom to vypadalo, že severněji po Labi z něj hokejista nevyroste. „Začínal jsem na zimáku v Jaroměři, když mi byly tři roky. A vydrželo mi to jeden trénink, nějak jsem upadl, k tomu začal brečet, že už nechci pokračovat dále,“ směje se držitel bakalářského titulu z hradecké univerzity. Přesto to společně se svým tátou zkusil ještě jednou. „Táta mě zkusil dát na hokej hned další rok, což už bylo trochu lepší,“ popisuje.

Jakožto patron absolvoval i tréninkovou jednotku, v roli šéfa střídačky se ale aktuálně pětadvacetiletý forvard nevidí. „Zatím se do toho nehrnu, stoprocentně se jedná o náročnou práci,“ nabízí pohled na věc Martin Štohanzl. „V Hradci ale máme skvělé trenéry, pro děti jsou velkým vzorem a dokážou jim předat spoustu zkušeností,“ oceňuje práci trenérů hráč s takřka šedesátkou extraligových startů.

Ze současného kádru ale „Klokan“ na stadionu nebyl sám. Ve druhé části programu se podívali na led i účastníci, společnost jim při různých minihrách dělali také Ralfs Freibergs a Jordann Perret. Na potenciální naděje hradeckého hokeje se přišel podívat také zraněný Kevin Klíma, na chvíli zavítal na malou halu i hlavní trenér A-týmu, Tomáš Martinec. Hlavní ale je, že si děti na ledě užily spoustu zábavy.

Týden hokeje u nás v Hradci máme za sebou 🤩 Děti zkoukly trénink ročníku 2015 a pak si užily spoustu zábavy na ledě. A byli u toho i kluci z áčka – Jordi, Freibi nebo Štohy. Zpoza mantinelu sledoval i Kevin 🤝

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 26. září 2024


Fotogalerie