Tiskové zprávy
so 12.10.2024 | Tisková zpráva

Útočnou vozbu Hradce rozšíří Kanaďan Connor Bunnaman

Mountfield HK nevstoupil do Tipsport extraligy úplně ideálně, s devíti body se v současné chvíli pohybuje v tabulkovém suterénu. To se snaží zejména trenérský štáb ve spolupráci s vedením klubu změnit. Prvním oživením kádru je příchod šestadvacetiletého kanadského útočníka Connora Bunnamana, který odehrál 54 zápasů v NHL v barvách Philadelphia Flyers.

Rodák z Guelphu v Ontariu rostl až do dorosteneckého věku ve svém rodném městě, pak se stal součástí kanadské juniorky – v OHL hájil čtyři roky barvy Kitchener Rangers, během nichž si jej na draftu do NHL zamluvili právě zástupci Letců. V organizaci Flyers strávil Connor Bunnaman nejprve rok na farmě, aby následně ohromil v kempu svou pracovitostí, zesílením a velkým progresem v bruslení, a tak si nakonec vybojoval místo na hlavní soupisce.

Svůj první zápas v NHL odehrál dnes šestadvacetiletý forvard v Praze díky NHL Global Series v roce 2019. V nejlepší lize světa zvládl nakonec přes padesátku zápasů, během kterých primárně zastával roli silného forvarda v bottom six. Před sezonou 2023/24 se rozhodl pro přesun do Evropy, rok tak strávil Connor Bunnaman ve finském Kärpätu Oulu. Nyní se stane novou tváří ofenzivy Hradce Králové, kde se dohodl na smlouvě do konce ročníku.

Podpis smlouvy a jednání s šestadvacetiletým Kanaďanem popisuje generální manažer Aleš Kmoníček: „Connor měl velký zájem vrátit se do Evropy a zkusit naši soutěž. Od našeho prvního kontaktu odmítnul několik dalších nabídek a čekal na naše rozhodnutí. Do Hradce dorazí v sobotu, v neděli a v pondělí absolvuje zdravotní prohlídku, poté by měl být připraven k utkání. Věříme, že Connor dodá našemu týmu potřebný impuls a pomůže ke zvýšení produktivity,“ líčí hlavní představitel Mountfieldu HK.

Co si od Connora Bunnamana slibuje hlavní trenér Tomáš Martinec? „Connor je velmi pracovitý, ctižádostivý hráč v nejlepším hokejovém věku. Věřím, že se rychle adaptuje, dobře zapadne do týmu a pomůže nám zejména v předbrankovém prostoru na obou koncích hřiště,“ líčí kouč A-týmu.

Profil Connora Bunnamana

Rodák ze stočtyřicetitisícového města Guelph v kanadském Ontariu nedaleko Toronta s hokejem začal právě ve svém rodném městě, odkud se v ročníku 2014/15 vydal do třicet kilometrů vzdáleného Kitcheneru, kde hájil barvy tamních Rangers. Během čtyř let si pokaždé zahrál play off a ve své závěrečné juniorské sezoně si dokonce vysloužil pozici kapitána.

Tou dobou už byl Connor Bunnaman součástí organizace Philadelphia Flyers, ve čtvrtém kole draftu do NHL v roce 2016 totiž uslyšel své jméno na dražbě talentů v americkém Buffalu. Po podpisu smlouvy s Letci ještě strávil rok v juniorce, aby se následně přesunul do AHL. Po ročním působení na farmě přišel na následující kemp před sezonou 2019/20 perfektně připravený, zlepšil své bruslení, zesílil a svědomitě plnil pokyny trenérů v čele s tehdejším hlavním trenérem Alainem Vigneaultem.

A tak nakonec vyrazil po boku Jakuba Voráčka nebo Claudea Girouxe do Prahy, kde odstartoval svou kariéru v nejlepší hokejové lize světa. Svůj první gól si nechal na svůj pátý zápas, kdy se celkem šťastně trefil proti Bostonu po odrazu od brusle při clonění před brankářem. V organizaci Flyers strávil Connor Bunnaman nakonec tři sezony, během kterých odehrál 54 zápasů (1+2) v NHL.

Nakonec se však útočník, který může hrát centra nebo levé křídlo stal součástí trejdu Claudea Girouxe na Floridu v roce 2022, po výměně k Panterům už do NHL zpět nenakoukl. Působil zejména na farmě v Charlotte, kde aktuálně bojuje ex-hradecký Oliver Okuliar. Před sezonou 2023/24 se mohutný Kanaďan rozhodl vydat do Evropy, zvolil angažmá ve finském Kärpätu Oulu. Po roce na severu Evropy si šestadvacetiletý hokejista vyzkouší také Tipsport extraligu, do konce ročníku se totiž dohodl v Mountfieldu HK.

Statistiky Connora Bunnamana