Aktuální zprávy z klubu
včera | Klub

V úterý 1. října s Plzní? Duel, který bude věnován lékařům

První říjnové utkání odehraje Mountfield HK na svém ledě proti plzeňské Škodovce. Kromě toho, že na východ Čech zavítá ex-hradecký útočník Christophe Lalancette, tak bude zápas s indiány věnován lékařům. A to přesně na Mezinárodní den lékařů!

Úvodní říjnový den je už po několik let datem, které připomíná a vyzdvihuje práci lékařů a všech zaměstnanců ve zdravotnictví po celém světě. A právě v tento den odehrají hokejisté Mountfieldu HK utkání 7. kola proti Plzni. A duel Tipsport extraligy bude věnován právě lidem pracujícím ve zdravotnictví. Přece jenom platí: I lékaři jsou důležitou součástí extraligových týmů, bez kterých se lze jen těžko obejít.

O čestné buly se 1. října proti Plzni postará ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Aleš Herman, na utkání nebude chybět stánek FNHK s informacemi o možnostech darování krve, zájemci o studium na lékařské fakultě se budou moci dozvědět více o studiu na LFUK (Univerzita Karlova - Lékařská fakulta v Hradci Králové) a VLF (Vojenská lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita obrany). Pro fanoušky se chystá také doprovodný program v podobě soutěží s lékařskou tématikou.

Přijďte i vy poděkovat za práci všem, kteří pracují ve zdravotnictví a oceňte lékaře v Hradci na hokeji. Ti navíc poženou za extraligovými body i samotné hokejisty