Zápasy mládeže
st 21.8.2024 | Natálie Poláčková

Junioři proti Boleslavi ztratili náskok, rozhodli až v prodloužení

Zápasové menu

Junioři odehráli již osmé přípravné utkání, ve kterém nastoupili proti Mladé Boleslavi. Dostali se až do pětibrankového vedení, ale to si udržet nedokázali. Hosté z Boleslavi totiž v průběhu třetí třetiny vyrovnali chod zápasu a nakonec tak na řadu přišlo prodloužení. V něm padesát vteřin před koncem skóroval Tomáš Hora a Hradec tak urval výhru 6:5.

Skoro ihned po buly zkusil puk na bránu nahodit Kučera, ale vše skončilo pouze na Kasalově betonu. Následně už ale puk patřil spíše Hradci, který se tak mohl usadit v útočném pásmu. Střela Zámečníka z vrcholku kruhu skončila mimo klec, ale započala tlak Lvů, kteří nechtěli Boleslav pustit k puku. To celé vyústilo ve vyloučení Křivánka za vyhození puku mimo led. V přesilovce se sice domácí do akcí dostali, ani jedna v bráně neskončila. V čase 8:21 přišla první branka hradeckého celku. Petr Hrdlička posunul v mezikruží puk za sebe, kde stál Ondřej Zámečník, který prostřelil chumel před sebou.

Janečkovo podražení Průška vedlo k trestnému střílení Mladé Boleslavi, to provedl právě Jáchym Průšek, ale jeho pokus skončil na betonu Kasala. Netrvalo dlouho a domácí potrestali to, že Bruslaři nevyrovnali. Na časomíře svítil čas 11:25, když kotouč skončil za brankovou čarou. Alex Gašo poslal odrazem od soupeřovy hole puk na hokejku Jana Vyviala, ten si sjel po kruhu a vypálil. Přišlo několik střel na Kasala, ale ten puk za svá záda nepustil. Do konce třetiny zbývaly tři minuty a 56 vteřin, když se domácí radovali znovu. Josef Prášek dostal od Záměčníka přihrávku pod tělem protihráče, to ho dostalo do pozice k rychlé střele pod lapačku Kováře. Domácí hru ukončili v útočném pásmu.

Vyloučení Hory za nedovolené bránění sice dalo hostům šanci na gól, ale platné jim to nebylo. Byl to totiž Hradec, kdo se ve vlastním oslabení prosadil. Matyáš Sláma se probojoval přes všech pět hráčů hostujícího celku, před bránou vypálil a puk se odrazil od betonu brankáře a hradecký forvard ho dorazil za brankovou čáru. V čase 29:40 vyjel Petr Hrdlička z vlastního pásma a zprostředka kruhu vypálil nad rameno Kováře. Kasal i díky gólům svého celku moc práce neměl, několik střel, které hosté vyslali, zablokovali jeho spoluhráči. Vyloučení Dommerse se ale nakonec povedlo Bruslařům využít. Průšek s Teplým si na modré vyměnili kotouč, následně ze středu modré čáry pálil Josef Teplý.

Prostřední periodu ukončili domácí v oslabení. Právě Hrdličkova vyloučení využili 33 vteřin po začátku třetí části hosté, když přihrávky mezi Adamem Vlasákem a Markem Vlasákem vyústily ve střelu druhého jmenovaného. Kasal nemohl kvůli hráči před sebou nic vidět a puk skončil za jeho zády. Hendrychův faul za vysokou hůl hosté nepotrestali, ale po jeho návratu už snížili skóre na 4:5. Po vyhraném buly exhradecký Dobner poslal zpoza klece puk na Adama Kurku, který z předbrankového prostoru poslal kotouč k tyčce. .

O pár minut později čekala na Boleslav početní výhoda pět na tři, kterou i díky několika vyhozením domácího celku nevyužila. Již při hře pět na pět se v čase 57:52 povedlo hostům ale přece jenom srovnat. Kubíček poslal puk na Marka Vlasáka, ten zpoza klece našel Jáchyma Průška, který střílel z kruhu. Nastalo prodloužení, minutu po jeho začátku na trestnou zamířil Jakub Aschenbrenner za sekání. Hosté se skoro celou dobu drželi v pásmu, ale několik jejich střel skončilo mimo klec, případně zákrokem Kasala. Do konce prodloužení zbývalo pouze 50 vteřin a Lvi dokázali vsítit vítěznou branku. Tomáš Hora so objel dva hostující hráče a poslal kotouč k břevnu.

.

Ohlasy k utkání