Zápasy mládeže
včera | Tereza Medková

Pětigólový bek Adam Novotný! Dorost rozebral Brod 13:0

Zápasové menu

Demolice. I tak by se dal popsat páteční zápas, který byl pro dorostence druhým úspěšným v řadě. Nejvíce v něm zazářil obránce Adam Novotný, který vystřelil pět gólů a navrch zaznamenal jednu asistenci. Hradecký hokejový koncert vyústil v šest branek zametených přímo do prázdné brány a několika dalšími pěknými kousky. Nulu si mohl připsat hradecký gólman Oliver Vítek a podržel tak své spoluhráče. Dorostencům se bude teď dřít mnohem lépe.

Brzy po vstupu do zápasu přišel trest pro hosty za příliš mnoho hráčů na ledě. Domácí nelenili a po přihrávce Andreje Adamkova se trefil do poodkryté klece Václav Dostálek, puk se ještě snažil vypíchnout špičkou hole Daniel Petr, ale marně – 1:0. Havlíčkův Brod se přeci jen trochu osmělil. Jan Rasocha byl kousek od vyrovnání, ale kotouč narazil pouze do břevna. Poté se zase soupeř vypařil, čehož využil po další perfektní kombinaci s Dostálkem Andrej Adamkov střelou do prázdné brány – 2:0.

Hradec dominoval a většinu času se držel v útočném pásmu. Adam Hlaváček se pokusil proklouznout mezi čtyřmi hráči Rebelů, puk zastavil lapačkou až Daniel Petr. V šestnácté minutě po bekhendové přihrávce Lukáše Hofmana zvýšil na 3:0 Tomáš Zikmund. Navázal na něj odchovanec Havlíčkova Brodu a současný dorostenec Hradce, Tomáš Koklar, který zavěsil puk pod víko po narážečce s Vojtěchem Bulatem – 4:0.

Hradec do druhé periody nastupoval se čtyřbrankovým náskokem, který ho v aktivitě trochu uchlácholil a objevily se nepřesnosti, avšak na obou stranách. Nepozornost Matyáše Hájka potrestal Daniel Pavlík, který ho rozmázl o mantinel a srazil k zemi. I tak se Východočeši dokázali prosadit. Adam Novotný nenápadným nahozením spojeným se zaváháním brankáře zvyšoval na 5:0 a potvrdil hradeckou nadvládu. Oliver Vítek se mezi hrou musel trochu rozhýbat, jinak by zmrznul. Největší šanci hostí měl Jiří Forst, který stál sám před hradeckým gólmanem, ten ale projektil vyhlavičkoval mimo.

Po přihrávce Timura Fedencia se ke druhému gólu v utkání dostal Adam Novotný, který téměř identickou střelou mezi nohy zvýšil skóre už na 6:0. Navázal na něj pohotovou dorážkou předtím asistující Timur Fedencius – 7:0. V třetí části provedl tým hostů změnu brankářů a do zápasu naskočil Dominik Štáfl. Už v první minutě mohl Adam Novotný slavit hattrick, když se mu podařilo překonat z hranice brankoviště beton gólmana, který tak dostal poměrně nepříjemné uvítaní ve svatyni – 8:0. Lvi ve své krasojízdě pokračovali i nadále, poté co Timur Fedencius nahrál Lukáši Hofmanovi, ten jen zametl do prázdné brány a uznale pokýval hlavou – 9:0.

Lvi stále nebyli nasycení a zanedlouho se radovali znovu. Martin Václavíček z otočky na levém kruhu vymetl roh branky a zaokrouhlil tak počet gólů na deset. Následoval ho Adam Novotný, který se opřel do puku, ten se ještě otřel o záda blokujícího hráče a spadl do branky – 11:0. Domácím to stále nestačilo, a tak Lukáš Hofman vymetl pravý horní roh brány – 12:0. V tu chvíli už na hostující střídače bublala frustrace a ozývalo se třískání náčiní. Poslední hřebíček do rakve zatloukl už po páté skórující Adam Novotný, poté co dostal přihrávku na mezikruží a zametl puk do prázdné brány – 13:0. Dorostenci si mohou o víkendu odpočinout a připravit se na zápas proti Kometě Brno, který se odehraje v úterý v pět hodin.

Ohlasy k utkání